Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Bor under samme tag: Lørdag er Pytlick og søn rivaler i Gudme

Jan Pytlick slapper af i sine nye omgivelser på haven i Sønderborg inden lørdagens far-søn-brag i Gudme. Foto: Ludvig Dittmann
Sønderjyske-cheftræner Jan Pytlick har beordret sine spillere til at gå hårdt til sin søn, når Sønderjyske lørdag spiller i Gudme.
Annonce

HÅNDBOLD: I de seneste dage har Jan Pytlicks job været lidt mere specielt, end det plejer.

Sønderjyske-træneren har skullet bede nogle af sine spillere om at behandle sønnen Simon Pytlick hårdhændet. Ikke, fordi Simon har glemt at tømme opvaskemaskinen hjemme i det fælles hjem på Thurø.

Nej, ordren skyldes, at far og søn er modstandere lørdag eftermiddag.

53-årige Jan er cheftræner for Sønderjyske, og 19-årige Simon er bagspiller for GOG.

- Vi vil gerne dække hårdt i Sønderjyske, og der er nogle folk, der virkelig skal gå hårdt til ham lørdag. Det har jeg det fuldstændig professionelt med. Det er bare at knalde til, så vi kan få de to point, siger Pytlick om udekampen mod sin egen søn.

Dysten

Håndbold, herreligaen

Lørdag klokken 16.00: GOG-Sønderjyske

Sønderjyske: Marcus Dahlin er formentlig først kampklar efter landskamppausen

Da Simon kom til verden i december 2020, havde Jan Pytlick vundet OL-guld med damelandsholdet få måneder tidligere. Hustruen, Berit Bogetoft, er også selv et stort håndboldmenneske, men alligevel blev håndbolden ikke tvunget ind i næverne på hverken Simon Pytlick eller hans to søstre.

- Vi har aldrig presset dem til, at de skulle være håndboldspillere. Vi har gjort meget ud af, at de skulle hvile i sig selv og gøre det, der var sjovt.

- Vi har med alle vore tre børn gået meget op i, at de fuldstændig selv vælger, hvad de vil lave. Vi havde ét krav, og det var, at de gik til svømning og gymnastisk, siger Jan Pytlick og uddyber:

- Vi bor på en ø og sejler en del, så det var vigtigt, de kunne svømme. Gymnastik er, fordi jeg synes, det er vigtigt, de får de motoriske færdigheder som barn.

Og motoriske færdigheder har det ikke skortet på i familien Pytlick, hvor Jan og Berit selv har trænet de tre børn og tilmed har haft en træner ansat til at træne børnene fysisk.

Måske rammer den gode gerning Jan Pytlick som en boomerang i lørdagens kamp, for Simon Pytlick har gjort det virkelig godt for et skadesramt GOG i denne sæson.

- Simon har haft en god fysisk grundskoling, som kommer ham til gode, nu hvor han er begyndt at spille seniorhåndbold.

Annonce

Hemmeligheder i hjemmet

Nu bor far og søn igen under samme tag på Thurø, fordi Simon får plads til at fokusere fuldstændig på sin håndbold. Et sabbatår kun med håndbold er faldet sammen med, at Jan Pytlick er vendt tilbage som træner med ansvaret i Sønderjyskes mænd.

Pytlick havde en klar besked til sin søn, den dag han kom hjem efter ansættelsen i Sønderjyske.

- Nu er der ikke noget med at kigge på min computer mere. Vi har joket meget med det. Jeg har også lige spurgt ham i denne uge, hvem der var til træning i GOG. Lige for at vide, om der er nogen skader. Men der er total tavshed. Jeg kan ikke presse noget ud af ham, siger Pytlick.

Lørdag står far og søn første gang over for hinanden som konkurrenter i en håndboldhal. Og faren har altså beordret sin folk til at gå hårdhændet til sønnike.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce