Annonce
Kolding

Borchs Gård må vente på hårdt tiltrængt fornyelse

Borchs Gård må vente på at få det ansigtsløft, der har stået højt på ønskesedlen længe. Kommunen har ikke råd. Foto: Søren Gylling
Kolding Kommune havde regnet med at gå i gang med stor renovering af Borchs Gård i år. Nu er projektet udskudt på ubestemt tid på grund af kommunens hårdt pressede økonomi.
Annonce
Annonce

Gode intentioner

Kolding: De mange borgere, bilister og turister, der hver dag færdes i den nedslidte Borchs Gård lige i hjertet af Kolding, kommer til at vente nogen tid endnu, før det centrale byrum får en tiltrængt forskønnelse og renovering.

Selvom politikerne for længst har stillet i udsigt, at nu skal Borchs Gård forvandles til et multifunktionelt byrum, så den efter behov kan ryddes for biler og bruges til koncerter, markeder og kulturelle arrangementer, så sker der formentlig ikke en pind foreløbig.

- Vi havde regnet med, at vi skulle starte op i år, men vi har ikke lavet noget projekt, for vi har ingen penge til at gennemføre det for. Så indtil videre retter vi lidt op for vores driftsmidler. Vi fælder de dårlige træer, og fylder hullerne op, og vi har fjernet træerne mellem båsene for at kunne lave en mere fleksibel plads og plante træer i en rand udenom i stedet for. Men vi træder lidt vande p.t., forklarer landskabsarkitekt i by- og udviklingsforvaltningen Thomas Thinghuus.

Det er Kolding Kommunes hårdt pressede økonomi, der har sat udviklingen af Borchs Gård på pause.

Som omtalt i JV har by- og udviklingsforvaltningens Vej & Park-afdeling nemlig stort set ingen penge til rådighed på sin anlægskonto i år - blot otte millioner kroner til hele kommunen mod 54 millioner kroner i 2019.

Så ønsket om at få 10 millioner kroner til udvikling af Borchs Gård, som politikerne i teknik- og klimaudvalget havde til 2020-budgettet, er slet ikke kommet i betragtning. Ifølge et overslag fra by- og udviklingsforvaltningen skulle de penge blandt andet være brugt til renovering af pladsen inklusiv alt inventar og fjernelse af de eksisterende toiletter og etablering af nye.

- Vi har rigtig mange gode intentioner, og der er jo meget, som peger på, at vi skal udvikle byen for at fastholde butikkerne og kunderne. Men det er svært uden penge, siger Thomas Thinghuus.

Det koster det

  • By- og udviklingsforvaltningen har lavet et groft anlægsbudget til ny indretning og begrønning af Borchs Gård.
  • Prisen er i alt 18 millioner kroner, hvoraf man ønskede at få de første 10 millioner kroner i år.
  • Der blev ikke sat penge af til projektet på 2020-budgettet.
  • De 18 millioner skal bl.a. bruges til renovering af pladsen inkl. alt inventar, belysning, beplantning, fjernelse af toiletbygninger og etablering af nye, projektering, forundersøgelser og arkæologi.

Annonce

Hjertet nær

Formand for teknik- og klimaudvalget Jakob Ville (V) beklager situationen. Hans ansvarsområde er blevet barberet ind til benet i byrådsflertallets indgreb for at genoprette kommunens skrantende økonomi.

- Borchs Gård trænger virkeligt til at blive renoveret, og hvis jeg skal nævne et projekt, som står mit hjerte nær og som presser sig på for at blive renoveret, så er det Borchs Gård. Jeg håber, at vi får råd til at prioritere det ved budgetforhandlingerne til efteråret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce