Annonce
Sønderborg

Borgen kan rammes af Bestsellers huslejeboycot

Borgen er lukket. Arkivfoto: Timo Battefeld
Bestseller har meddelt deres udlejere i hele Danmark, at de ikke vil betale husleje på grund af coronakrisen. I shoppingcentret Borgen har tøjkoncernen en række butikker, men centermanageren tager det stille og roligt. Det hele er lidt panikagtigt lige nu, siger Flemming Enghave.
Annonce

Sønderborg: Flere butikker i Shoppingcenter Borgen er Bestseller-koncernens, og de er alle lukket. Fordi regeringen har lukket alle shoppingcentre i landet, og onsdag meldte Bestseller-koncernen ud, at den ikke længere vil betale husleje. Flere andre detailkæder som Lagkagehuset, der er ejet af en udenlandsk kapitalfond, har også meddelt, at de ikke har til hensigt at betale husleje i april, maj og juni.

Jysk har sendt lignende breve til deres udlejere. De store detailkæder er tilsyneladende allerede to uger inde i en coronakrise så presset økonomisk, at de ikke vil betale husleje i en periode - eller betale mindre end der står i lejekontrakten. Det kan også ramme i Borgen, men her maner centermanager Flemming Enghave til besindighed.

- Jeg tror simpelthen, der er så mange følelser involveret i det her lige i øjeblikket, at folk mister overblikket i forhold til, hvad de skal gøre, siger han.

- Lige nu og her har jeg ikke så meget lyst til at kommentere på, hvad der kommer af meldinger forskellige steder fra. Det er lidt panikagtigt, og vi må tage det stille og roligt, siger Flemming Enghave.

- Men I har vel en lejekontrakt med jeres lejere, og den skal vel som udgangspunkt holdes og huslejen betales af alle - også Besteller-koncernen?

- Jeg er sådan set enig i det synspunkt, og det kommer også til at ske på den ene eller anden måde, siger han.

Lige nu og her har jeg ikke så meget lyst til at kommentere på, hvad der kommer af meldinger forskellige steder fra. Det er lidt panikagtigt, og vi må tage det stille og roligt.

Flemming Enghave, centermanager Borgen

Annonce

Hjælp er på vej

Staten har lavet hjælpepakker for i nærheden af i alt 300 milliarder kroner - heraf er alene 40 milliarder i en pulje til virksomheder, der har et omsætningstab på mindst 40 procent. Når butikken er lukket på grund af et forbud - og det er tilfældet i shoppingcentre som Borgen - så er der 100 procent kompensation for de faste udgifter som husleje.

Tøjkoncernen Bestseller har sendt 2400 mand hjem og fyret 750.

Bestsellers økonomidirektør. Thomas Børglum Jensen, har onsdag til JydskeVestkysten skriftligt forklaret til JydskeVestkysten, at coronakrisen har mærket virksomheden hårdt:

- Da hjælpepakker i forhold til huslejebetaling og faste udgifter endnu ikke er implementeret, ønsker vi en dialog med vores udlejere om betalingen i den kommende periode, hvor butikkerne er lukkede.

_

Sådan så der ud, da shoppingcentret åbnede. Men nu er alle mennesker væk. Arkivfoto
Hjemmeværnet er dog ikke rykket ind i Borgen. For centret er lukket. Her fra en øvelse i Shoppingcenter Borgen med bevæbnede vagter fra Hjemmeværnet.Arkivfoto: Timo Battefeld
Hjemmeværnet holdt øvelse i Shoppingcenter Borgen med bevæbnede vagter og hunde.Arkivfoto:Timo Battefeld
Borgern er lukket. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Esbjerg

Ribe Bryghus har åbnet for hanerne

Annonce