Annonce
Tønder

Borger anmelder Tønder Kommune til politiet

Mogens Thomsen fra Vester Terp har fået nok af uldne svar og manglende dokumentation. Derfor har han anmeldt to fagmedarbejdere ved Tønder Kommune til politiet i spildevandssagen.

Mogens Thomsen i Vester Terp har fået nok af lang ventetid og uldne svar i spildevandssag. Nu har han anmeldt fagchefen for miljø og natur til politiet for magtmisbrug og chikane.

VESTER TERP: Nok er nok.

Nu har Mogens Thomsen i Vester Terp anmeldt fagchefen for miljø og natur og en navngiven medarbejder til politiet i sagen om rensning af sit spildevand.

- Anmeldelsen er sendt, fordi der ikke sker noget i sagen. Overhovedet ikke. Nu har de fået snor nok, lyder det fra Mogens Thomsen, der begrunder anmeldelsen med, at de to medarbejdere har udøvet chikane og magtmisbrug mod ham.

Mogens Thomsen har i lighed med en lang række borgere i Tønder Kommunes åbne land fået at vide, at de skal rense husstandens spildevand bedre.

Det sker for at høje vandkvaliteten, og i alt 200 grundejere har modtaget påbud fra kommunen.

Mogens Thomsen mener dog ikke, at kommunen kan fremlægge dokumentation for, at vandkvaliteten i nærområdet bliver bedre som følge af den øgede rensning.

Annonce
Udvalgsformand Bo Jessen (V) mindes ikke, at en fagchef tidligere er blevet politianmeldt.

Sjælden anmeldelse

Det er ikke hver dag, at formanden for teknik- og miljøudvalget i Tønder Kommune, Bo Jessen (V), skal forholde sig til en politianmeldelse.

- Det er ikke mig personligt, der er anmeldt, men selv om det var, ville jeg tage det stille og roligt, siger han med tanke på sine mange år i lokalpolitik.

- I de 20 år, jeg har været med i politik, mindes jeg ikke, at en fagchef bliver anmeldt. Men jeg kan huske i Bredebro, hvor hele kommunalbestyrelsen blev anmeldt.

Bo Jessen har udbedt sig et svar fra SVANA (Styrelsen for Vand og Naturforvaltning, red.) i spildevandssagen, men det lader vente på sig.

Hos Tønder Lokalpoliti bekræfter politikommissær Lasse Rasmussen modtagelsen af Mogens Thomsens anmeldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce