Annonce
Tønder

Borger anmelder Tønder Kommune til politiet

Mogens Thomsen fra Vester Terp har fået nok af uldne svar og manglende dokumentation. Derfor har han anmeldt to fagmedarbejdere ved Tønder Kommune til politiet i spildevandssagen.

Mogens Thomsen i Vester Terp har fået nok af lang ventetid og uldne svar i spildevandssag. Nu har han anmeldt fagchefen for miljø og natur til politiet for magtmisbrug og chikane.

VESTER TERP: Nok er nok.

Nu har Mogens Thomsen i Vester Terp anmeldt fagchefen for miljø og natur og en navngiven medarbejder til politiet i sagen om rensning af sit spildevand.

- Anmeldelsen er sendt, fordi der ikke sker noget i sagen. Overhovedet ikke. Nu har de fået snor nok, lyder det fra Mogens Thomsen, der begrunder anmeldelsen med, at de to medarbejdere har udøvet chikane og magtmisbrug mod ham.

Mogens Thomsen har i lighed med en lang række borgere i Tønder Kommunes åbne land fået at vide, at de skal rense husstandens spildevand bedre.

Det sker for at høje vandkvaliteten, og i alt 200 grundejere har modtaget påbud fra kommunen.

Mogens Thomsen mener dog ikke, at kommunen kan fremlægge dokumentation for, at vandkvaliteten i nærområdet bliver bedre som følge af den øgede rensning.

Annonce
Udvalgsformand Bo Jessen (V) mindes ikke, at en fagchef tidligere er blevet politianmeldt.

Sjælden anmeldelse

Det er ikke hver dag, at formanden for teknik- og miljøudvalget i Tønder Kommune, Bo Jessen (V), skal forholde sig til en politianmeldelse.

- Det er ikke mig personligt, der er anmeldt, men selv om det var, ville jeg tage det stille og roligt, siger han med tanke på sine mange år i lokalpolitik.

- I de 20 år, jeg har været med i politik, mindes jeg ikke, at en fagchef bliver anmeldt. Men jeg kan huske i Bredebro, hvor hele kommunalbestyrelsen blev anmeldt.

Bo Jessen har udbedt sig et svar fra SVANA (Styrelsen for Vand og Naturforvaltning, red.) i spildevandssagen, men det lader vente på sig.

Hos Tønder Lokalpoliti bekræfter politikommissær Lasse Rasmussen modtagelsen af Mogens Thomsens anmeldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];