Annonce
Tønder

Borger forarget: De har splittet den nye genbrugsplads ad

Som man kan se af billedet, var der læsset godt op i højden, da Kristian Maach kom forbi genbrugspladsen i Tønder. Dyngen af affaldstræ gik ud over rækværket, men den praksis skulle være stoppet, forlyder det fra Tønder Forsyning. Privatfoto: Kristian Maach
Den 11. januar i år blev den 22,5 million kroner dyre genbrugsplads i Tønder taget i brug. Et halvt år senere er dele af pladsen allerede molesteret, og det er faldet en borger for brystet.

TØNDER: Den 11. januar i år blev den funklende nye genbrugsplads indviet på Skovænget i Tønder. Den nye plads fremstod i nydelig stand efter en længere byggeperiode. Selv om det kun er et halvt år siden nu, er der om ikke løbet meget vand i åen siden da, så masser af genbrugsaffald. Og det har sat sine tydelige spor på omgivelserne.

Det hurtige slid er faldet Kristian Maach for brystet.

- Der er ikke gået et år siden pladsen blev indviet, og nu er den allerede splittet ad. Det er gået lige hurtigt nok, siger Kristian Maach, der jævnligt kommer forbi genbrugspladsen for at skille sig af med affald.

I juli var han også forbi pladsen, og her faldt hans øjne på afdelingen for træ, der mildest talt bugnede af affaldsmateriale op i mange meters højde.

Annonce

Det virker som om, det er medarbejderne, der har splintret pladsen ad. Det er noget svineri.

Kristian Maach, bruger af genbrugspladsen i Tønder

Hårdhændede ansatte

Stakken af træaffald fik Kristian Maach til at tage et billede for at dokumentere tilstanden på pladsen. Han tog også en række billeder af betonelementer, der var gået hul på - sandsynligvis efter påkørsel med genbrugspladsens maskiner.

- Det virker som om, det er medarbejderne, der har splittet pladsen ad. Det er noget svineri, lyder det fra den 76-årige borger.

Genbrugspladsen i Tønder hører under Tønder Forsyning. Her har Jørgen Olsen som chef for affald, genbrugspladser og deponi, ansvaret - også for pladsen i Tønder.

Han erkender, at de to-tre faste medarbejdere i Tønder har været lige lovligt hårdhændede ved den nye plads.

Hvem skal betale?

Jørgen Olsen forklarer, at medarbejderne i god mening forsøgte at spare på pladsen og skubbede de udsmidte materialer sammen i en høj stak.

- Det er os selv, der har gjort det. I et forsøg på at udnytte pladsen optimalt, har medarbejderne stablet materialerne op i højden, og det er gået ud over rækværket og betonelementer. Det er vi kede af og ikke stolte over, lyder det fra Jørgen Olsen og tilføjer, at man har bedt medarbejderne om at stoppe med den praksis.

- Det er dødærgerligt, men sådan noget sker altså, tilføjer affaldschefen.

Tilbage til Kristian Maach, der har et bud på, hvem der skal betale for at udbedre skaderne.

- Hvem skal betale? Det skal borgerne i Tønder Kommune, lyder svaret fra Maach.

Og det er ganske rigtigt, fortæller Jørgen Olsen, der dog håber på, at pengene til udbedring af skaderne kan findes på driften.

- Jeg tror ikke, det er så dyrt, siger han.

JydskeVestkysten har fået oplyst, at det vil koste omkring 10.000 kroner at udbrede skaderne på genbrugspladsen.

Den tykke betonforskalling har også fået hug siden opførelsen i januar. Privatfoto: Kristian Maach
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce