Annonce
Vejen

Borgere hjalp politiet med at standse bilist

En 33-årig mand fra Haderslev blev med borgeres hjælp standset ved Dagli'Brugsen i Hovborg. Arkivfoto: Palle Herløv

Holsted/Hovborg: Fredag klokken 13.08 forsøgte en af politiets patruljer at standse en bilist, der kom kørende ved OK Tanken på Energivej i Holsted. Bilisten - en 33-årig mand fra Haderslev - havde dog ikke den store lyst til at tale med betjentene, så han valgte med høj fart at køre fra stedet. På et tidspunkt i jagten mister patruljen kontakten med flugtbilisten, men ifølge politikommissær Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politis Områdestation Nordøst er der nogle borgere, som ser bilen ved Dagli'Brugsen i Hovborg, ligesom det også er en borger, der parkerer sin bil foran flugtbilistens, så sidstnævnte ikke har mulighed for at køre væk fra stedet.

Betjentene får derfor fat i den 33-årige mand. Det viste sig, at manden var frakendt førerretten, ligesom han blev testet positiv for brug af euforiserende stoffer. Udover de to sigtelser, så venter der lidt flere sigtelser til bilisten, blandt andet for at have kørt alt for stærkt. Hvor stærkt, bilisten kørte i løbet af flugten fra politiet, skal nu udregnes.

- Men når man kører fra en politibil, så har man kørt pænt stærkt, lyder det fra Henning Marcussen. /DAN

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce