Annonce
Vejen

Borgere i Bække råber op: Vi er ikke blevet hørt

Jesper Wolf Schmidt-Hansen og Angela Christine Jensen foran området ved Bække Skole, hvor den nye daginstitution bør ligge, ifølge politikerne i Udvalget for skoler og børn. Foto: Mia Bentzen
Borgere, lokalråd og forældreråd i Bække er utilfredse med, at Udvalget for skoler- og børn vil placere den nye daginstitution i forlængelse af skolen. Nu står de sammen i håb om at blive hørt.

Bække: 'Du kan godt se stien inde i krattet, ikke?' Jesper Wolf Schmidt-Hansen peger hen mod buskadset, som adskiller boldbanen og legepladsen ved Bække Skole. Det er tydeligt at se, at mange børnefødder har bevæget sig rundt i krattet gennem tiden, men inden længe kan området komme til at se helt anderledes ud.

- Vi har en fantastisk legeplads ved indskolingen, og det er smadderærgerligt at tage den fra børnene. Vi kommer til at ødelægge noget, som fungerer ved at klemme en daginstitution ind her. Især når man har muligheden for at vælge en anden løsning, siger Jesper Wolf Schmidt-Hansen, der bor med sin familie i byen og samtidig stiller op for Det Konservative Folkeparti til næste kommunalvalg.

Utilfredsheden i Bække har ulmet siden tirsdag i sidste uge, hvor politikkerne i Udvalget for skoler og børn stemte for, at den nye daginstitution, der skal etableres i byen, skal placeres i forlængelse af Bække Skole. Det vil betyde, at en stor del af græsarealet mellem skolen og Hærvejshallen vil blive inddraget til bebyggelse.

Annonce

- Der bliver taget kvadratmeter fra skolens udeareal, så børnene får mindre plads at lege på. Vi er også imod, at alle byens børn bliver sat sammen på det samme sted i stedet for at sprede dem ud, så der bliver fred og ro til at udfolde sig. Vi synes, der er mange udfordringer forbundet med beslutningen, siger Angela Christine Jensen, der er formand for den forældrebestyrelse, der blandt andet dækker Bække Skole, og som er medlem af forældrerådet i Veerst-Bække.

Føler sig ikke hørt

Mens Angela Christine Jensen og Jesper Wolf Schmidt-Hansen står foran skolen for at blive interviewet, kommer der en kvinde forbi. 'Hvor er det godt, at I kæmper. Stor respekt for det, I gør', lyder ordene, inden kvinden går videre. Og der er da også nogle helt klare grunde til, at Bække-borgerne har lyst til at tage kampen op.

Scenarierne

De scenarier, der var til diskussion i Udvalget for skoler og børn, var:

Scenarie A: Ny daginstitution på Bulderbo-grunden med mulighed for at udvide på kommunalt jord i forlængelse af grunden.

Scenarie B: Møllebo-grunden med mulighed for at bruge Bulderbo-grunden som grøn udesatellit.

Scenarie C: Ny fritliggende daginstitution på skolens grund med mulighed for tæt samspil med Hærvejshallen.

Scenarie D: Ny daginstitution på skolens grund sammenbygget med indskoling/SFO.

- Vi er selvfølgelig taknemmelige for en ny børnehave i Bække, det skal der ikke være nogen tvivl om. Det er placeringen, vi undrer os over, og så føler vi ikke, at vi er blevet hørt. Vi kan selvfølgelig være uenige med politikerne, men hvad er det for en verden, vi lever i, hvis ikke der bliver lyttet til borgerne, siger Angela Christine Jensen.

Den samme følelse står Peder Andersen Svendsen tilbage med. Han er medlem af lokalrådet i Bække, og her føler de slet ikke, at de er blevet inddraget.

- Vi kan ikke forstå, at vi ikke er blevet spurgt i den her sag. På grund af corona har det ikke været muligt at være fysisk til møderne, men når de nu har haft de her online-møder, så kunne vi da være blevet inviteret den vej igennem, forklarer Peder Andersen Svendsen.

Gode muligheder ved Bulderbo

Der var i alt fire scenarier, som var til diskussion i Udvalget for skoler og børn. Et enigt udvalg stemte for scenarie D, men i Bække foretrækker mange scenarie A. Her vil daginstitutionen i stedet blive bygget på Bulderbo-grunden et stykke væk fra skolen, hvor der også er mulighed for at udvide på kommunalt jord. På nuværende tidspunkt er der afsat 21,79 millioner kroner til projektet.


Vi har en fantastisk legeplads ved indskolingen, og det er smadderærgerligt at tage den fra børnene. Vi kommer til at ødelægge noget, som fungerer ved at klemme en daginstitution ind her. Især når man har muligheden for at vælge en anden løsning.

Jesper Wolf Schmidt-Hansen


- Når der nu er en god stor plads ved Bulderbo, så kan vi ikke forstå, at det ikke kan flyttes derned. Der er rigtig gode muligheder for, at man kan udvide i forhold til parkeringspladser samtidig med, at man kan få fine indendørs og udendørsarealer der, siger Peder Andersen Svendsen fra lokalrådet i Bække.

Annonce

Håber sagen ryger tilbage til udvalg

Tirsdag eftermiddag bliver punktet taget op i Økonomiudvalget, der så vil kunne foretage indstilling til byrådet. Normalt er det sådan, at hvis scenarie D også bliver vedtaget der, så begynder processen med forprojektering. Dog håber de i Bække på, at beslutningen ikke når så langt.

- Vi håber, at Udvalget for skoler og børn får sagen tilbage, så de kan gennemarbejde sagen grundigere og vil lytte til lokalrådet, forældrerådet og borgerne herude. Jeg synes, at man skal huske, at det er børnene, forældrene og borgerne herude, som bør være de vigtigste i sådan en sag her, og som også bør høres, afslutter Jesper Wolf Schmidt-Hansen.

Jesper Wolf Schmidt-Hansen ved Bulderbo-grunden, hvor mange Bække-borgere foretrækker, at daginstitutionen skal ligge. Foto: Mia Bentzen.
Angela Christine Jensen er formand for den forældrebestyrelse, der blandt andet dækker Bække Skole, og derudover er hun også medlem af forældrerådet i Veerst-Bække. Foto: Mia Bentzen.
Jesper Wolf Schmidt-Hansen bor i Bække og har barn i den lokale institution. Samtidig stiller han op til kommunalvalget for Det Konservative Folkeparti. Foto: Mia Bentzen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce