Annonce
Aabenraa

Borgere i Felsted undrer sig: Hvad skal der ske med attraktiv grund?

Boligerne på Kirkevej 6-22 i Felsted er ved at være en saga blot. Foto: Andreas Asmussen.
Ni mindre boliger, opført af EGV i begyndelsen af 80'erne, er nu revet ned. Borgerne i Felsted vil gerne vide, hvad kommunen vil bruge arealet til.

Felsted: I det smukke område mellem Felsted Kirke og præstegården har der i mere end 30 år ligget ni mindre boliger, der i sin tid blev opført af EGV, Ensomme Gamles Værn.

De senere år er de blevet administreret af Bolig Syd, men det har vist sig meget svært at få boliger udlejet. Derfor gav Aabenraa Kommune tidligere på året grønt lys til, at boligerne blev revet ned.

Det er nu sket, og borgerne i Felsted er derfor begyndt at spekulere på, hvad der skal ske med det areal, der er blevet ledigt.

En af dem er Andreas Asmussen, som selv bor på Kirkevej.

- Tilbage er et meget smukt og frit beliggende grundstykke i byens gamle bydel ved kirke, den gamle degneskole, præstegård og Gl. Enggaard. Hvad skal der ske med området fremefter?, skriver han til JydskeVestkysten igennem Aaben by.

Annonce
Umiddelbart kunne jeg forestille mig, at vi udstykker arealet til almindelige parcelhusgrunde eller eventuelt til storparceller.

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by.

Måske storparceller

Aftalen er, at Aabenraa Kommune skal overtage arealet. Derfor har vi spurgt formanden for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), hvad det skal bruges til.

- Vi har ikke haft sagen på dagsordenen endnu. Umiddelbart kunne jeg forestille mig, at vi udstykker arealet til almindelige parcelhusgrunde eller eventuelt til storparceller, siger han.

Storparceller er på op til 2000 kvadratmeter og købes typisk af folk, der ikke blot vil have hus og have men også lidt ekstra plads omkring sig.

Philip Tietje aviser, at området igen skal bruges til almennyttige boliger. Til gengæld er der afsat plads til almennyttige boliger bag Damms Gård i Felsted.

De ni boliger ved Kirkevej i Felsted har de senere år været svære at udleje. Standarden var ikke fulgt med tiden, og det var var for dyre at drive. Det er baggrunden for, at de forholdsvis nye boliger nu er revet ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce