Annonce
Aabenraa

Borgere i Felsted undrer sig: Hvad skal der ske med attraktiv grund?

Boligerne på Kirkevej 6-22 i Felsted er ved at være en saga blot. Foto: Andreas Asmussen.
Ni mindre boliger, opført af EGV i begyndelsen af 80'erne, er nu revet ned. Borgerne i Felsted vil gerne vide, hvad kommunen vil bruge arealet til.

Felsted: I det smukke område mellem Felsted Kirke og præstegården har der i mere end 30 år ligget ni mindre boliger, der i sin tid blev opført af EGV, Ensomme Gamles Værn.

De senere år er de blevet administreret af Bolig Syd, men det har vist sig meget svært at få boliger udlejet. Derfor gav Aabenraa Kommune tidligere på året grønt lys til, at boligerne blev revet ned.

Det er nu sket, og borgerne i Felsted er derfor begyndt at spekulere på, hvad der skal ske med det areal, der er blevet ledigt.

En af dem er Andreas Asmussen, som selv bor på Kirkevej.

- Tilbage er et meget smukt og frit beliggende grundstykke i byens gamle bydel ved kirke, den gamle degneskole, præstegård og Gl. Enggaard. Hvad skal der ske med området fremefter?, skriver han til JydskeVestkysten igennem Aaben by.

Annonce
Umiddelbart kunne jeg forestille mig, at vi udstykker arealet til almindelige parcelhusgrunde eller eventuelt til storparceller.

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by.

Måske storparceller

Aftalen er, at Aabenraa Kommune skal overtage arealet. Derfor har vi spurgt formanden for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), hvad det skal bruges til.

- Vi har ikke haft sagen på dagsordenen endnu. Umiddelbart kunne jeg forestille mig, at vi udstykker arealet til almindelige parcelhusgrunde eller eventuelt til storparceller, siger han.

Storparceller er på op til 2000 kvadratmeter og købes typisk af folk, der ikke blot vil have hus og have men også lidt ekstra plads omkring sig.

Philip Tietje aviser, at området igen skal bruges til almennyttige boliger. Til gengæld er der afsat plads til almennyttige boliger bag Damms Gård i Felsted.

De ni boliger ved Kirkevej i Felsted har de senere år været svære at udleje. Standarden var ikke fulgt med tiden, og det var var for dyre at drive. Det er baggrunden for, at de forholdsvis nye boliger nu er revet ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce