Annonce
Sønderborg

Blev ramt af spritbilist: Borgere arrangerer mindeoptog for trafikdræbt kvinde

Solo: Ulykkessted
47-årige Laila Fangel, der blev kørt ihjel af en spritbilist torsdag aften, skal mindes med lys ved sin bopæl og på ulykkesstedet.

Skovby: Lørdag aften annoncerede borgere fra Skovby via Facebook, at de arrangerer et mindeoptog for den 47-årige Laila Fangel, som torsdag aften blev dræbt ved en trafikulykke på Nedervej på Sydals.

Her kom Laila Fangel cyklende, da hun blev ramt af en bil, ført af en herboende rumæner. Hun blev dræbt på stedet. En efterfølgende pustetest viste, at bilisten var påvirket af alkohol, idet han havde en promille på 1,24. I grundlovsforhør dagen efter forklarede han, at han havde drukket fire-fem øl.

Han er tidligere blevet frakendt kørekortet på grund af spirituskørsel.

Bag mindetoget står to lokale kvinder, Sanne Wehl Jakobsen og Louise, som JydskeVestkysten ikke kender efternavnet på. På Facebook skriver de:

-Vi er SÅ dybt berørte over den tragiske måde, hun er taget fra os på, og det ved vi rigtig mange er. I sådan en situation har man brug for at stå sammen, for at få talt og allervigtigst for at støtte op om familien.

De har derfor fået Daglig Brugsen i Skovby til at skaffe 400 gravlys hjem, som deltagere i mindeoptoget opfordres til at tage med. Lysene skal placeres enten ved Lailas Fangels hjem eller ved ulykkestedet.

Også fakler og blomster opfordres folk til at tage med. Foreløbig har 166 personer tilkendegivet via Facebook, at de deltager. Mindeoptoget udgår fra brugsen i Skovby kl. 18.30. Ifølge arrangørerne er Laila Fangels familie orienteret herom, ligesom de bifalder initiativet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce