Annonce
Aabenraa

Borgere kom på banen: Friluftsbad fik en hjælpende hånd

Der var stor aktivitet i og omkring friluftsbadet ved Bylderup Idrætscenter til søndagens sponsor-event. Foto: Hans Christian Gabelgaard
Opbakningen til søndagens arrangement til fordel for friluftsbadet i Bylderup var stor, og der kom dobbelt så meget i kassen, som formanden havde håbet på.

Bylderup-Bov: Mindst 170.000 kroner. Og når det hele er gjort op, ender det nok omkring 200.000 kroner.

Formanden for Bylderup Idrætscenter, Christian Iwersen, er en mere end tilfreds mand efter søndagens store sponsor-event til fordel for renoveringen af centrets friluftsbad.

- Det er mere end dobbelt så meget, som vi havde håbet på. Det viser, at folk her virkelig vil friluftsbadet, siger Christian Iwersen, der kan fortælle, at godt 60 løb, cyklede eller svømmede for det gode formål, som de selv havde skaffet sponsorer til, og også byens yngste havde været i gang. Omkring 25 børn deltog ved guldgravningen, hvor de skulle finde sten gemt i sandet på beachvolleybanen.

- De havde selv lavet aftaler om, hvad de fik for hver sten, de fandt, og det gav i alt 22.000 kroner, fortæller formanden.

Annonce

En dyr renovering

  • Aabenraa Kommune har været ved at regne på, hvad det vil koste at renovere friluftsbadet ved Bylderup Idrætscenter, så det kan opnå godkendelse i forhold til de gældende myndighedskrav.
  • Minimumsudgiften estimeres til at blive 4,4 millioner kroner. Kultur- og fritidsudvalget har ikke penge i dets budget til projektet, men er indstillet på at give en del af beløbet mod, at der også findes "ekstern fondsfinansiering", som det hedder i beslutningsprotokollen fra 28. maj i år.

Koncert er planlagt

Han er i det hele taget imponeret over den iver, der har været lagt i arbejdet med at finde sponsorer. Én var lykkedes med at samle 19.000 kroner ind, en anden 17.000 kroner.

Målet for idrætscentrets bestyrelse er at få samlet en halv million kroner ind, så den lokale medfinansiering, som Aabenraa Kommune kræver for at støtte renoveringen, er sikret.

- Nu skal vi i gang med også at søge fonde, og så har vi endnu et arrangement planlagt til den 23. november. Det er en koncert med Sylvester Larsen, fortæller Christian Iwersen, der regner med, der kommer flere gode idéer til, hvordan der kan skaffes penge inden inden deadlinen i 2021, hvor friluftsbadet har 50 års jubilæum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce