Annonce
Aabenraa

Borgere kom på banen: Friluftsbad fik en hjælpende hånd

Der var stor aktivitet i og omkring friluftsbadet ved Bylderup Idrætscenter til søndagens sponsor-event. Foto: Hans Christian Gabelgaard
Opbakningen til søndagens arrangement til fordel for friluftsbadet i Bylderup var stor, og der kom dobbelt så meget i kassen, som formanden havde håbet på.

Bylderup-Bov: Mindst 170.000 kroner. Og når det hele er gjort op, ender det nok omkring 200.000 kroner.

Formanden for Bylderup Idrætscenter, Christian Iwersen, er en mere end tilfreds mand efter søndagens store sponsor-event til fordel for renoveringen af centrets friluftsbad.

- Det er mere end dobbelt så meget, som vi havde håbet på. Det viser, at folk her virkelig vil friluftsbadet, siger Christian Iwersen, der kan fortælle, at godt 60 løb, cyklede eller svømmede for det gode formål, som de selv havde skaffet sponsorer til, og også byens yngste havde været i gang. Omkring 25 børn deltog ved guldgravningen, hvor de skulle finde sten gemt i sandet på beachvolleybanen.

- De havde selv lavet aftaler om, hvad de fik for hver sten, de fandt, og det gav i alt 22.000 kroner, fortæller formanden.

Annonce

En dyr renovering

  • Aabenraa Kommune har været ved at regne på, hvad det vil koste at renovere friluftsbadet ved Bylderup Idrætscenter, så det kan opnå godkendelse i forhold til de gældende myndighedskrav.
  • Minimumsudgiften estimeres til at blive 4,4 millioner kroner. Kultur- og fritidsudvalget har ikke penge i dets budget til projektet, men er indstillet på at give en del af beløbet mod, at der også findes "ekstern fondsfinansiering", som det hedder i beslutningsprotokollen fra 28. maj i år.

Koncert er planlagt

Han er i det hele taget imponeret over den iver, der har været lagt i arbejdet med at finde sponsorer. Én var lykkedes med at samle 19.000 kroner ind, en anden 17.000 kroner.

Målet for idrætscentrets bestyrelse er at få samlet en halv million kroner ind, så den lokale medfinansiering, som Aabenraa Kommune kræver for at støtte renoveringen, er sikret.

- Nu skal vi i gang med også at søge fonde, og så har vi endnu et arrangement planlagt til den 23. november. Det er en koncert med Sylvester Larsen, fortæller Christian Iwersen, der regner med, der kommer flere gode idéer til, hvordan der kan skaffes penge inden inden deadlinen i 2021, hvor friluftsbadet har 50 års jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce