Annonce
Haderslev

Borgere og pårørende støtter talstærkt op om  Sommersted Plejehjem: - Nu skal vi have ro på, siger vennekredsformand

Formand for plejehjemmets vennekreds, Jens Peter Rasmussen, gik rundt blandt deltagerne og bød på en dram eller lidt saft. Her hilser han på teamkoordinator Gabriella Lindahl. Det har været en hård tid for alle, der er involveret i plejehjemmet, men nu ser man fremad. Foto: Dorthe Rasmussen
Mange er kede af den negative omtale af plejehjemmet. Først kom et par dårlige enkeltsager, og derefter balladen i bestyrelsen, som ikke er andet end en storm i et glas vand, hvis man spørger tidligere bestyrelsesformand Rita Juhl.

HADERSLEV: Der var besøg af den lokale musiker Jannik Hansen og hans sørøverbande, da Vennekredsen for Sommersted Plejehjem torsdag havde indbudt til alsang og en lille dram i plejehjemmets gårdhave.

Arrangementet kommer i kølvandet af hård kritik af plejehjemmet fra flere pårørende, hvilket endte med, at Rita Juhl trak sig som politisk udpeget medlem af plejehjemmet bestyrelse, som hun også var formand for. Lige efter genindtrådte hun dog i bestyrelsen, men nu som udpeget af bestyrelsen.

Efter Rita Juhls mening er alt, hvad der er skrevet en storm i et glas vand.

Annonce

- Jeg skal lige love for, at der er gået valgkamp i det, jeg har aldrig oplevet noget lignede, sagde hun, da hun ankom til torsdagens arrangement.

Mange af de  lokale har savnet noget mere engagement hos "visse" bestyrelsesmedlemmer i den selvejende institution i Sommersted, der har en driftsoverenskomst med kommunen, som derfor har to udpegede medlemmer i bestyrelsen.

Vennekredsens formand Jens Peter Jensen  ønskede ikke at nævne navne i går men sagde blot:

- Vi har  altid haft et godt samarbejde med bestyrelsen. Men jeg er lidt skuffet over nogle i bestyrelsen. De har aldrig været herude og se, hvad vi egentlig går og laver, sagde Jens Peter Jensen og fortsatte:

- De mange negative overskrifter om plejehjemmet har påvirket lokalsamfundet meget - både borgere, pårørende, frivillige, personalet og andre, der har deres daglige gang på plejehjemmet. Vi er er kede af det, der er blevet skrevet, for det er ikke den virkelighed, vi oplever, når vi besøger plejehjemmet.


jeg er lidt skuffet over nogle i bestyrelsen. De har aldrig været herude og se, hvad vi egentlig går og laver

Jens Peter Jensen, formand Vennekredsen Sommersted Plejehjem


Derfor synes han og de andre i Vennekredsens bestyrelse, at det var tid til at kalde lokalbefolkningen sammen til en glad formiddag med sang og musik.

- Vi trænger til lidt positiv omtale, som formanden sagde.

De frivillige havde været rundt og smidt flyers i alle postkasser i Sommersted og omegn med opfordring til, at folk kom og sang med.

Det var der rigtig mange, der gjorde.

- Vi er utrolig godt tilfredse med fremmødet, sagde Jens Peter Jensen.

Laver mange aktiviteter

Musikeren Jannik Hansen, som selv bor i Sommersted, har ikke fulgt så meget med i skriveriet om plejehjemmet.

Han har ofte underholdt på plejehjemmet og kan lide at komme der, fortalte han.

Cirka en gang hver måned arrangerer vennekredsen musik eller andre aktiviteter for beboerne. De frivillige skræller også nye kartofler til valdemarsdag og kommer med jordbær, når der er sæson for det.

Nogle frivillige kommer flere gange om ugen og snakker eller laver gymnastik og andre aktiviteter med beboerne.

Annonce

To tunge drenge

Byrådet har nu udpeget de to "tunge" drenge - borgmester H.P. Geil (V) og tidligere borgmester Jens Christian Gjesing (S) til de to kommunale bestyrelsesposter i bestyrelsen på Sommersted Plejehjem. Dem hilser vennekredsens formand velkommen, og Rita Juhl synes da også bare, at de skal komme.

- Vi trænger til at få ro på, konstaterede Jens Peter Jensen.

Den negative omtale af plejehjemmet har også ramt personalet på arbejdsglæden fortæller teamkoordinator Gabriella Lindahl.

- Det har jo ikke været sjovt, så vi har ikke haft det så fedt. Vi har brugt hinanden rigtig meget og holdt hinanden op på, at vi gør det godt. Vi er her jo for at give beboerne den  bedst mulige pleje og sørge for, at de er glade og tilfredse med at være her, så det gør da ondt, når nogle få enkeltsager får lov at fylde så meget. Vi kan og må jo ikke svare på personsager, konstaterer Gabriella Lindahl.

Der er altid to sider af en sag, og mange er fortsat glade for Sommersted Plejehjem.

- Vi har fået utrolig mange gode tilbagemeldinger fra pårørende under det her, sagde Gabriella Lindahl.

Jannik og hans sørøverbande underholdt med glade sømandssange, og der blev sunget med og holdt i arm. Her er det fra venstre Anne Marie Juhl, Jens Peter Rasmussen, Stine Prinds Carstensen og Vera Larsen. Foto: Dorthe Rasmussen
-Skal vi ikke sige skål? Stine Prins Carstensen stod også  for opvarmningen, der foregik i bedste Philip Faber stil. Først med arm-stræk, så rullen med hoften og til sidst nogle sjove ansigtsbevægelser. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Sønderjyske Fodbold

Fra Real Madrid og Juventus til SønderjyskE: 40 år efter klubbens tredje danske mesterskab er Hvidovre igen på tærsklen til noget stort

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce