Annonce
Kolding

Borgere prøver at stoppe politikerne i sag om enorme lagerbygninger: Se her, hvor høje sådan nogle kæmpebygninger er

Så høj bliver en lagerbygning i 45 meters højde, så industribygningerne her på Vejlevej ved rundkørslen til Almind syner i sammenligning minimale. Gruppen Borgere mod Højlagre havde torsdag lejet en mobilkran for at demonstrere, hvor høje de kæmpalagre, som kommunen er ved at planlægge for i området, kommer til at syne. Foto: Sys Andersen. 
På mandag afgør politikerne i byrådets økonomi- og strategiudvalg med borgmester Knud Erik Langhoff (K) i spidsen, om planlægningen for 45 meter høj og voldsomt udskældt lagerbygning lige syd for Almind skal stoppe eller fortsætte.

Kolding: En gruppe borgere forsøger igen at stoppe Koldings politikere i sagen om de planlagte 45 meter høje lagerbygninger ved Almind, før byrådets økonomi- og strategiudvalg med borgmester Knud Erik Langhoff (K) for bordenden på mandag skal tage stilling til, om lokalplanen for det første kæmpelager af slagsen - ved grossistvirksomheden Lemvigh-Müller i industrikvarteret på Nordvang - skal sendes ud i offentlig høring.

Torsdag eftermiddag havde "Borgere mod Højlagre" opstillet en mobilkran med en kurv i 45 meters højde ved rundkørslen på Vejlevej ud mod Almind og inviteret byrådet til ved selvsyn at komme og opleve, hvor højt 45 meter egentlig er, før de går videre med planlægningen for den type kæmpebyggerier. Ikke kun ved Lemvigh-Müller - men også i en 850.000 kvadratmeter stor erhvervspark, som by- og udviklingsforvaltningen i øjeblikket arbejder med at etablere lige ovre på modsatte side af Vejlevej på de grønne marker omkring Hedevej.

Samtidig har de sat en underskriftsindsamling i gang, og det er målet, at den ender med tilslutning fra så mange, at en rulle papir på 45 meter bliver fyldt ud med navne.

Annonce

Kogepladen

Almindborgernes aktion kommer i kølvandet af, at politikerne i plan- og teknikudvalget i sidste uge i fuld enighed besluttede, at planerne om højlagrene skal fastholdes, og kommunens planlægningsarbejde med dem fortsætte.

Vi mener, at der er et eller andet, der indikerer, at de politikere, der har hånden på kogepladen, ikke rigtig ved, hvad de er ved at sætte i gang.

Peter Schmidt, Hedevej

Fagudvalgets politikere overhørte dermed flere hundrede borgere i Almind og Lilballe og en håndfuld virksomheder på Nordager, som har protesteret voldsomt mod højlagrene i en såkaldt forhøring. Under forhøringen har planafdelingen i by- og udviklingsforvaltningen modtaget protestskrivelser fra grundejerforeningen Stagebjergparken, som repræsenterer 136 husstande, Lilballe Forsamlingshus og Borgerforening med sine 25 medlemshusstande, 55 borgere og fem virksomheder.

Borgergruppen har hængt bannere op ved rundkørslen til Almind for at gøre opmærksom på de dimensioner, de planlagte bygninger i deres lokalområde har. Foto: Sys Andersen

- Vi mener, at der er et eller andet, som indikerer, at de politikere, der har hånden på kogepladen, ikke rigtig ved, hvad de er ved at sætte i gang - og vi kan fornemme, at en del beboere herude heller ikke rigtig er klar over, hvad der er ved at ske med vores område. Så med mobilkranen siger vi: Se lige her, så højt bliver det folkens, siger talsmand for borgergruppen, Peter Schmidt, som bor på Hedevej.

Han ærgrer sig over, at formanden for plan- og teknikudvalget var forhindret i at deltage i kran-eventen torsdag.

- For det er vigtigt for os, at det her bliver gjort synligt for politikerne inden på mandag. Vi vil ikke slås, men vi vil i dialog. Vi vil gerne have en god snak om det, de er ved at gøre ved vores lokalområde, siger Peter Schmidt.

I økonomi- og strategiudvalget sidder ud over borgmesteren, viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Søren Rasmussen (DF), Eva Kjer Hansen (V), Jakob Ville (V), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Det står på forhånd klart, at Due Paarup ønsker at stoppe planlægningen og foreslår, at der først udarbejdes en helhedsplan for placering af bl.a. højlagre i Kolding Kommune.

Det er i området her ved Lemvigh-Müllers store domicil (til højre) og på de grønne marker omkring Hedevej lige ovre på modsatte side af Vejlevej, at kommunen er i gang med at planlægge for megastore højlagre. Foto: Søren Gylling
Annonce
Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce