Annonce
Danmark

Borgere raser mod Hærvejsmotorvejen: Her er deres argumenter

Et af hovedargumenterne for at bygge Hærvejsmotorvejen er, at den skal aflaste E45. Motorvejens modstandere tvivler på effekten. Foto: Scanpix/Lars Rasborg

Her er modstandernes skarpeste argumenter, som de agter at fremføre for folketingskandidaterne i den kommende tid.

Kampgejsten var stor, da cirka 50 borgere var samlet mandag aften til årsmøde i foreningen "Hærvejsmotorvejen nej tak". Her er modstandernes skarpeste argumenter.

Annonce

1 En klimasynder

De fremmødte folketingskandidater, Karina Lorenzen (SF) og Bjarne Aasø (AL), og en række borgere fremhæver en ny motorvej som en ny stor klimasynder.

- Biler er den største synder, og omstillingen til elbiler har et sigte. Det er ikke ansvarligt at fortsætte med at lave nye veje, lød det blandt andet fra Karina Lorenzen.

Annonce

2 Omvej for bilister

Et hovedargument for Hærvejsmotorvejen er at aflaste E45. Modstanderne stiller dog spørgsmålstegn ved det, og peger på beregninger, der viser, at E45 med en ny motorvej aflastes et usikkert sted mellem seks og 42 procent.

- Hvis eksempelvis pendlere kommer kørende fra Haderslev, hvorfor skulle de så bruge motorvejen til Give, hvor de ender blindt, lød det mandag fra borgeren Vandad Pachai, som henviste til, at strækningen fra Give til Haderslev står til at blive bygget først, hvorefter det kan have lange udsigter med den nordlige strækning videre til Viborg.

Annonce

3 Øger trængslen

Flere veje genererer flere biler og mere trængsel, og der findes bedre måder at løse trængselsproblemet på end at bruge 20 milliarder kroner på en ny motorvej, lød det mandag aften. Ivan Lund Pedersen fra miljøbevægelsen Noah fremhævede, at der i gennemsnit sidder under to personer i bilerne på vejene, og at en indsats i forhold til samkørsel vil løse en stor del af problemet i myldretiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce