Annonce
Læserbrev

Borgere skal have indblik og svar

Læserbrev: Niels Jørgen Nielsen kommenterer lokalredaktør Dorthe Knudsens leder i søndagsavisen.

En avis' fornemmeste opgave er åbenhed og videreformidling af fakta. Det kræver naturligvis, at der stilles spørgsmål. Såfremt avisen undlader dette, sker det fra tid til anden, at borgere begynder at stille dem. Ikke nødvendigvis fordi borgeren har ret, men fordi der ønskes svar.

Slagsangen er: ”Kan det forklares, kan det forsvares”.

Når svarene udebliver, giver det anledning til yderligere spørgsmål. At forvaltning og byråd synes, det er utidigt eller besværligt, er ingen undskyldning - tværtimod.

Varde Idrætscenter og Fonden har vel alene benyttet de muligheder, elastikker og råderum, som forvaltning og byråd har udstyret dem med, og så må kontrollen og opsynet vel stadig ligge hos kommunen.

Det lyder flot, at vi har åbenhed i forvaltningen, hvorfor det er uforklarligt, at netop forvaltningen ikke er i stand til at besvare simple spørgsmål.

Spørgsmålet om konkurrenceforvridning er vel indirekte blevet besvaret med et ja, da nu yderligere en fysioterapeut har fået mulighed for at tilbyde samme betingelser. Men hvad med de andre fysioterapeuter i kommunen?

Det var ikke kommunen, der løste problemet; det tyder jo netop på, at der var noget at komme efter.

Andre spørgsmål er stadig ubesvarede:

Hvordan er økonomien i Varde Idrætscenter strikket sammen? Er der indskudt private midler i de netop afsluttede og yderligere påtænkte udvidelser? Hvor store er kommunens forpligtelser før og efter? Hvad bliver kommunens udgift til halleje mv., når Frelloskolen bliver taget i brug?

Forvaltning og byråd er åbenbart ikke i stand til at besvare det.

Det var man heller ikke i Farum/Brixtofte-sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce