Annonce
forside

Borgerens Centrum og Fremtidens Skole

Læserbrev: En inspirationsdag for alle skolernes fastansatte medarbejdere og ledere. Et spændende program var sammensat i et tæt samarbejde mellem BUPL, Kolding Lærerkreds, Kolding Skolelederforening og forvaltningen.

Hensigten var, at de ansatte skulle møde borgmesteren, kommunaldirektøren, forvaltningsdirektøren og udvalgsformanden. Fokus skulle være på Borgerens Centrum og Fremtidens Skole, og programmet indeholdt bud på spændende oplægsholdere.

Skolernes ansatte kunne mødes på tværs af hele kommunen og skolerne og få en positiv oplevelse.

Sådan skulle det desværre ikke gå. For på trods af at medarbejderdagen var et stort ønske fra medarbejderne, og på trods af det grundige og tætte planlægningsarbejde mellem parterne, ja så synes DF, Venstre og Socialdemokratiet, at det var for dyrt.

En sådan pædagogisk dag ville da også koste den nette sum af kr. 162,50 pr. medarbejder, inklusiv kaffe, frugt og kage og tre eksterne oplægsholdere.

Jeg har arrangeret adskillige halve og hele pædagogiske medarbejderdage, men er aldrig kommet i nærheden af at kunne gøre det så billigt.

Vi siger, "vi har et godt skolevæsen i Kolding", og "vi har så dygtige medarbejder på skolerne", men at vise dem anerkendelse og give dem et skulderklap - det bliver altså for dyrt, synes de tre partier.

Tak til BUPL, Kolding Lærerkreds, skolelederne og forvaltningen for forarbejdet og et flot program.

Måske de seks nejhatte skulle lægge vejen forbi skomageren og få en udblokning af de meget små sko, de går i. Jeg betaler selvfølgelig helt personligt ved forevisning af regning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce