Annonce
Kolding

Borgerforening i Viuf gør klar til kamp mod store solcelleparker

Det er en solcellepark af den her kaliber, som BeGreen gerne vil anlægge vest for Viuf. Parken her ligger på den gamle Flyvestation Vandel. Foto: Erhvervspark Vandel
Når der ligger konkrete ansøgninger på bordet, er Viuf Medborgerforening klar til at gå på barrikaderne, lover formand.
Annonce

Kolding: Selvom Kolding Kommune endnu ikke har modtaget nogen konkrete ansøgninger, så forbereder Viuf Medborgerforening sig i øjeblikket på at gå i kamp mod to kæmpe store solcelle-parker, som solenergiselskaberne BeGreen og Better Energy arbejder på at få realiseret på begge sider af Viuf.

Det fortæller medborgerforeningens formand Nicolai Asmussen i kølvandet af JydskeVestkysten omtale af solcelleprojekterne søndag.

- Alting er usikkert endnu, så vi bliver nødt til at afvente, at der rent faktisk kommer ansøgninger, som vi kan gøre indsigelse imod. Vi må også afvente den strategi for vedvarende energi, som Kolding Byråd skal lægge fast for Kolding Kommune i løbet af foråret. Før kan vi ikke rigtig gøre noget konkret.

- Men når vi kommer så langt, så er vi klar til at gå på barrikaderne, ligesom vi var, da det var et biogasanlæg og to grusgrave, vi skulle kæmpe imod, siger Nicolai Asmussen.

Vi er bange for at blive omringet af solceller, så al udvikling i vores område bliver lukket ned.

Nicolai Asmussen, formand, Viuf Medborgerforening

Annonce

Naturen

På forhånd tvivler han meget på, at solcelle-anlæg helt kan undgås ved Viuf.

- Det er nok ikke realistisk, fordi solceller har så stor politisk opbakning. Men vi er bange for at blive omringet af solceller, så al udvikling i vores område bliver lukket ned.

- Og selvfølgelig har det også betydning for herlighedsværdien i vores område, hvis der kommer store solcelleparker. Man køber jo et hus på landet, fordi man gerne vil have naturoplevelsen, og den får man ikke, hvis man overalt kigger ind i levende hegn, som omkranser solcelleparker, siger Nicolai Asmussen.

Annonce

Industrikvarterer

Borgerforeningens formand fastslår, at han ikke er modstander af solcelleanlæg.

- Men jeg kan ikke se, hvorfor de skal ligge lige op ad en by. I stedet bør de placeres i nærheden af industrikvarterer eller herude hos os for eksempel på markerne ved Landerupgård, hvor de ikke vil genere særligt mange mennesker, mener han.

BeGreen har kig på et areal på 110 hektar vest for Viuf, mens Better Energy sonderer muligheden for at anlægge en solcellepark nordøst for Viuf.

Vejles politikere har meldt positivt tilbage på de 25 hektar af BeGreens projekt, som ligger i Vejle Kommune - dog under forudsætning af, at Kolding Kommune gør det samme.

De røde felter markerer de arealer, hvor BeGreen ønsker at anlægge solcelleparker. Better Energy sonderer mulighederne i området øst for Viuf - det er ikke markeret på kortet. Kort: BeGreen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce