Annonce
Aabenraa

Borgerforening om HA-supportere: Passer kemien bliver de accepteret

Holbøl - der markedsfører sig som "Blomstrende Landsby" - har ifølge Holbøl & Omegns Borgerforening ikke indtryk af, at nogen har følt sig forulempet af tilflytterne fra Devils Choice. Arkivfoto: Claus Thorsted

Det har været svært at opdrive lokale reaktioner til citat på, at Devils Choice indretter sig i Holbøl, og Holbøl & Omegns Borgerforening har ikke ønsket at svare på spørgsmål, men nu har foreningen sendt et indlæg.

Holbøl: Holbøl & Omegns Borgerforening har ikke ønsket at svare på spørgsmål om tilflytterne fra Devils Choice, der er støtter for Hells Angels. I stedet har JydskeVestkysten modtaget dette indlæg fra foreningens formand, Jørgen Nielsen:

Vi er her på egnen grundlæggende rigtig glade for tilflyttere, fordi vi opfatter området, beboerne og dets historie som pænt enestående. Og vi er slidere. Den ene hånd hjælper den anden. Dette vidnes bl.a. meget markant i år ved fejringen af vores lokale idrætsforening HFIF's 100 års jubilæum, noget som ikke ret mange kan fremvise. I det hele taget har Holbøl & Omegn et fantastisk stærkt foreningsnetværk; et solidt fundament der danner grundstenen for alle former for udviklings- vækst- og trivselsmuligheder.

Det ligger ikke i egnens religion at dømme nye ansigter på forhånd; vi ser personen eller familien i øjenhøjde. Og er kemien der, vil man helt naturligt blive accepteret. Dem, som vil egnen noget positivt, vil vi også. Så simpelt er det egentligt.

Og skulle det ske, at en ny tilflytter udviser hensigter, som på mange måder slet ikke passer ind i hverken by, egn eller region, er vi som den lokalegn her fuldt ud trygge ved, at de rette offentlige instanser da vil gribe ind.

For at blive helt konkret, så har jeg endnu ikke hørt om nogen fra området, der har følt sig forulempet af beboerne fra den omtalte adresse. Man hilser pænt, og beboerne handler også hos vor gode Holbøl Høker og får en snak med de lokale. Hvis man skal se sobert på hverdagen, som den er lige nu, så ville de fleste her på egnen måske mere føle sig forulempet af husbesøgene fra f.eks. Jehovas Vidner, som alle jo ved, rent faktisk banker på éns dør for at hverve medlemmer og prædike deres tro.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce