Annonce
Varde

Borgergruppen: Varde kommunes ældrepleje skal tilbage på sporet

Annonce
Tom Thorup (Borgergruppen).

Læserbrev: S, V, K og DF, der sidder i social og sundhed, er jævnfør artiklen forleden i JV klar til at tilføre flere millioner til ældreområdet.

Men det er ikke løsningen, det er mere af det samme.

Men der er en løsning: Antallet af faglærte falder og falder. I år er der 41 procent færre, der er optaget på skolerne. Derfor er vi som kommune nødt til at ansætte flere ufaglærte. Det beskriver chefen selv i JV som en løsning.

Det er klart, at de skal efteruddannes - men det vigtigste er, at vi er stensikre på, at de har hjertet på rette sted og leverer god pleje med videre.

Det er muligt at planlægge bemandingen, således de faglærte er til stede samtidig med de ufaglærte. Vi har sygeplejesker og ledere og chefer nok til at gå på gulvet, hvis det giver en bedre pleje.

Hvis vakante stillinger besættes eksempelvis af ufaglærte – og arbejdsplanlægningen er holdbar - falder sygefraværet. De ældre mødes af de samme ansatte, og det giver ro for dem og de pårørende.

At holde fast i, at det kun skal være faglærte, og at holde fast i den “gamle planlægning” giver ingen mening. Fordi det koster millioner af kroner.

Hvad skete der i 2012? Var det her man besluttede, at stillingerne kun skulle bestrides af faglærte?

I 2012 blev der brugt 7 millioner kroner på eksterne vikarer i ældreplejen. I 2018 var beløbet 22 millioner. I 2019 er beløbet 24 millioner.


I år er der 41 procent færre, der er optaget på skolerne. Derfor er vi som kommune nødt til at ansætte flere ufaglærte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce