Annonce
Varde

Borgergruppen vil bevare Horne Skole – men er spændt på, hvad løsningen bliver

Annonce
Tom Thorup (Borgergruppen).

Læserbrev: Vi gik til valg på at bevare de små skoler, så vi kommer ikke til at stemme for en lukning af Horne Børneby.

Vi kommer politisk til at behandle, hvad der skal ske med Horne skole, da Venstre, Radikale og DF vedtog den skolestruktur, der glæder.

I udviklingsplanen fra 2018, fremgår, at der er 74 elever i 2021/22, hvilket giver 37 kvadratmeter per elev, og det er i den høje ende.

Der står: ”Den bygningsmæssige stand er middel tenderende til dårlig grundet manglende vedligehold over en årrække (cirka otte millioner). Dette gælder alle bygninger på skolen. Den pædagogiske vurdering af Horne Skole er dårlig, hvilket vil sige, at skolen ikke er hensigtsmæssigt indrettet i forhold til de nye læringskrav, der stilles til folkeskolen. Skolen foreslår selv, at børnehaven rykkes ind på skolen, hvis det fornødne vedligehold og omorganisering sker.”

Derfor vil udvalget se på, om antallet af kvadratmeter kan reduceres.

Herudover vil “det gode børneliv" være et aspekt, der bør ses på.

Der er evidens for, at jo mindre en enhed bliver, jo sværere bliver det at opretholde kvaliteten.

Derfor er det vigtigt at se på: Hvordan ser børnetallet ud i fremtiden? Er det muligt at sikre pædagogisk kvalitet med det antal børn? Hvorfor vælger forholdsvis mange i distriktet skolen fra?

Herudover er Tistrup skole placeret 5,9 kilometer væk - og når specialeleverne flyttes til Sct. Jacobi Skole i 2021, er der plads til eleverne fra Horne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Uha - hvor var det tæt på: Team Esbjerg slået med mindst mulig margin i en forrygende kamp

Annonce