Annonce
Haderslev

Borgerlige sagde nej til hjælpepakke tirsdag - nu er sagen på dagsordenen

VBI er én af de foreninger, der er blevet ramt af corona-epedemien og står som medunderskriver på en henvendelse til Haderslev Byråd. Spørgsmålet om en hjælpepakke til byrådet blev nedstemt på byrådsmødet tirsdag, men nu skal udvalget for kultur og fritid drøfte sagen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Et socialdemokratisk forslag om en hjælpepakke på en halv million kroner blev tirsdag aften nedstemt. Onsdag fik alle medlemmer af byrådet mail fra syv coronaramte foreninger.
Annonce

Bønnen fra syv foreninger om en corona-hjælpepakke til foreningslivet i Haderslev Kommune bliver taget dybt seriøst af det borgerlige flertal i haderslev Byråd. Byrådets udvalg for kultur og fritid har punktet på dagsordenen på det næste møde.

- Det var allerede besluttet inden byrådsmødet, siger udvalgets formand, Kjeld Thrane.

Nej, Nej, nej.

Sådan lød det ellers fra et flertal i Haderslev Byråd så sent som tirsdag aften. Med undtagelse af den radikale Børge Koch, der fastholdt sin beslutning fra økonomiudvalget, sagde det borgerlige flertal til stor forundring for den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Rønnow, nemlig nej, da et socialdemokratisk forslag om at oprette en corona-hjælpepakke på en halv million kroner til kultur- og fritidslivet blev sendt til afstemning.

- Vi kender ikke det reelle behov, lød det blandt andet tirsdag fra formanden for udvalget for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K), der ellers havde stemt ja, da forslaget var til afstemning i økonomiudvalget.

- Det er ikke, fordi vi ikke skal trække af på den, men forslaget kommer på et tidspunkt, hvor vi ikke har overblikket, og på et tidspunkt, hvor I løber os over ende, så jeg faktisk bliver en smule pigesur, sagde Carsten Leth Schmidt fra Slesvigsk Parti tirsdag aften.

Baggrund

2966 ansøgninger for et samlet beløb på 256 millioner kroner. Sådan lød facit 18. maj, efter DIF og DGI’s corona-hjælpulje i to uger havde modtaget ansøgninger fra breddeidrætsforeninger, som lider tab på grund af coronakrisen.

I puljen er der 44 millioner kroner, og i den kommende måned vil ansøgningerne blive behandlet og pengene uddelt.

Alene i Region Syddanmark er der kommet 791 ansøgninger for i alt 62 millioner kroner.

Annonce

Udvalg skal drøfte spørgsmål

Henrik Rønnow fra Socialdemokratiet, der havde stillet forslaget, er stadig forundret over afslaget, især i betragtning af, at syv foreninger nu står frem med en bøn om hjælp:

- Det viser jo, at der reelt er et behov og at der er behov for en økonomisk håndsrækning. Vi må håbe, at alle partier besinder sig, siger Henrik Rønnow.

Formanden for den borgerlige fællesgruppe, Allan Emiliussen (V), anerkender, at der er et behov:

- Det er en opgave, der skal lægges i udvalget for kultur og fritid - ikke i byrådet. Som jeg forstår henvendelsen fra de syv foreninger kan hjælpepakken have forskellig karakter. Vi skal finde ud af, hvad er der brug og have end indgående drøftelse om, hvad der er behov for, og hvilke spørgsmål der skal udredes, det er udvalget, der har foreningerne tæt på. Nu skal vi lytte og blive klogere, siger Allan Emiliussen.

Samme holdning har Kjeld Trahne:

- Vi tager henvendelsen meget alvorligt, men det er en proces, og vi skal først ud for at tage temperaturen på, hvad der er foreningernes udfordringer, siger Kjeld Thrane, der peger på, at også DIF, DGI og DUF har sendt hjælpepakker ud til foreningerne.

- Før vi har et ordentligt beslutningsgrundlag, skal vi ikke tage beslutninger, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce