Annonce
Haderslev

Borgerlige vil rive kunstværk ned: - Jeg mener ikke, den er flot

Nørreport, der er titlen på Ole Videbæks skulptur ved Christiansfeldvej består blandt andet af to tårne med et slip og en slidske. Et flertal i udvalget for plan og miljø vil nu rive byporten ned for og ikke genopføre det. Foto: Lars Fahrendorff

Ole Videbæks murkunst ved Christiansfeld Landevej ender i byrådet. Borgerligt flertal vil ikke genrejse muren i forbindelse med etablering af ny rundkørsel.

Haderslev: Et borgerligt flertal i byrådets udvalg for plan og miljø vil rive kunstneren Ole Videbæks byport, Nørreport ved Christiansfeldvej, ned for i stedet at skabe plads til en ny rundkørsel.

- Jeg mener ikke, den er flot, og jeg vil i hvert fald ikke bruge 350.000 kroner på at flytte den til til et andet sted, siger Benny Bonde (LA), der er formand for udvalget for plan og miljø og i lighed med resten af det borgerlige flertal ikke vil genrejse byporten, der blev etableret i forbindelse med Haderslevs 700 års købstadsjubilæum i 1992.

Benny Bonde og udvalgets borgerlige flertal må dog lige tøve en kende. For Socialdemokratiet og Enhedslisten har begæret sagen om byporten i byrådet.

- Vi synes faktisk, at muren skal genopføres, det er jo faktisk kunst, og det river man ikke bare ned. Vi vil gerne bevare den på en anden placering, forklarer Søren Rishøj Jakobsen (S).

Baggrund

Der skal anlægges en ny rundkørsel, der kan gøre det mere sikkert for både bilister og bløde trafikanter at krydse Omkørselsvejen. Rundkørslen har stået på ønskelisten i flere år efter flere farlige hændelser.

Byporten ved Christiansfeldvej står i vejen for en ny rundkørsel. Et flertal i udvalget for plan og miljø vil ikke bruge 350.000 kroner på at flytte værket til en anden placering. Foto: Lars Fahrendorff

Den bedste løsning

Det er en beslutning om at flytte hele rundkørsel-projektet 12 meter mod sydvest ad Omkørselsvejen for at skabe den bedste rundkørsel for bilister og bløde trafikanter samt naboerne i området, der betyder, at den 7,2 meter høje murkunst nødvendigvis skal flyttes.

Kommunen har fået et tilbud på flytning af byporten med mobilkran, som forventes at løbe op i cirka 500.000 kroner, mens en nedtagelse og genanvendelse af teglklinker fra den eksisterende port på en ny placering kun vil koste 350.000 kroner.

Annonce

Globen i spil

Selv om Benny Bonde og resten af de borgerlige politikere i udvalget ikke er begejstrede for murkunst, så vil de gerne have noget andet i rundkørslen. Globen, som Haderslev Kommune fik af DGI i forbindelse med landsstævnet i 2006, skal ifølge udvalget placeres midt i rundkørslen.

- Den står alt for gemt af vejen, siger Benny Bonde, der i stedet for sammen med de øvrige politikere vil have undersøgt muligheder for etablering af supplerende parkeringspladser mellem Stadionvej og Louisevej samt området op mod Eksercerhuset.

Det bliver nu op til Haderslev Byråd at afgøre byportens skæbne. I forbindelse med opførelsen af rundkørslen ved Falck var der på et tidspunkt tale om at flytte Sønderport, men den fik lov til at blive stående. Den tredje af Ole Videbæks byporte står ved Ribe Landevej.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Sønderjyske Fodbold

Fra Real Madrid og Juventus til SønderjyskE: 40 år efter klubbens tredje danske mesterskab er Hvidovre igen på tærsklen til noget stort

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce