Annonce
Varde

Borgermøde: Det er sidste chance for forsamlingshuset

Frode Flyvbjerg Kristensen håber, at byen vil give Nordenskov Forsamlingshus en sidste chance, så der fortsat kan holdes fester og kulturelle arrangementer i byen. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Frode Flyvbjerg Kristensen forsøger sammen med Nordenskov Sogne- og Borgerforening at få stablet et selskab eller andelsforening på benene. Hvis ikke, så er det slut med forsamlingshus.

Nordenskov: Om Nordenskov fortsat skal have et forsamlingshus, det afgøres med meget stor sandsynlighed tirsdag den 20. februar. Da holder ejeren af forsamlingshuset, Frode Flyvbjerg Kristensen, sammen med Nordenskov Sogne- og Borgerforening et borgermøde. På mødet skal der gerne stiftes et selskab eller en andelsforening, som så skal købe og drive Nordenskov Forsamlingshus.

- Det er sidste chance. Jeg håber, det kan løbes i gang, siger Torbjørn Fristed, der er formand for Nordenskov Sogne- og Borgerforening.

En forening som kun er fødselshjælper. Men hvis byen vil have et sted til fællesspisning, banko, private fester og kulturelle arrangementer, så er det nu, at byen skal handle.

Det skal ses i lyset af den uafklarede situation om den nu lukkede Nordenskov Kro. Hidtil er det ikke lykkedes at skaffe opbakning og midler til at købe kroen for 1,4 millioner kroner, som er prisen.

Annonce

Borgermøde

Tirsdag den 20. februar klokken 19.00 er der borgermøde i Nordenskov Forsamlingshus. Målet er at få stiftet en andelsforening eller et selskab, som skal købe Nordenskov Forsamlingshus.Nordenskov Forsamlingshus er opført i 1895. I 1955 blev forsamlingshuset moderniseret og står i dag som dengang. Samtidig blev der i 1955 bygget en værtsbolig, hvoraf stueetagen i dag er en del af forsamlingshuset. Grunden er på 1.420 kvadratmeter. Der er 545 etagekvadratmeter.

Ændret situation

Frode Flyvbjerg Kristensen, der til daglig er økologisk landmand, købte den 17. januar Nordenskov Forsamlingshus for 235.000 kroner på en tvangsauktion. Et forsamlingshus som røg på tvangsauktion, da opbakningen og udlejningen faldt voldsomt, hvorfor der ikke var penge til terminen.

Men Frode Flyvbjerg Kristensen finder, at situationen har ændret sig med lukningen af Nordenskov Kro.

- Nu kan det måske køre ved, at der kommer en bedre økonomi, når der ikke mere er kro, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

Han er parat til at sælge Nordenskov Forsamlingshus til byen for det beløb, det har kostet ham. Hvis der stiftes en andelsforening, så vil det være langt lettere at skaffe fondsmidler til en meget tiltrængt renovering af forsamlingshuset. Men det kræver, at folk hiver andet end lommeuld op fra bukserne. Der skal en kontant opbakning til.

- Vi skal have det op at køre. Vil man ikke det, er der kun en vej, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

Og det er en vej til en bulldozer, der river forsamlingshuset ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];