Annonce
Haderslev

Borgermøde flyttes

Model af biogasanlæg set fra vejen.

Interessen for at deltage i borgermødet om etableringen af et biogasanlæg på Haderslev Næs har været så massiv, at initiativtagerne har besluttet at flytte mødet for at sikre, at der er plads til alle.

Borgermødet finder sted torsdag 4. april kl. 19 på Hoptrup Efterskole.

Mødet er blevet flyttet fra Hyrup Forsamlingshus til Hoptrup Efterskole, Hoptrup Hovedgade 11, Haderslev.

På borgermødet vil initiativtageren til ansøgningen om biogasprojektet, landmanden Jesper Bram, præsentere planerne for anlægget.

Desuden vil der være repræsentanter fra investorkredsen, Haderslev Kommune og Dansk Biogasrådgivning til stede. Planen er at bruge mødet til at formidle information om biogas og det konkrete anlæg.

Der vil blive rig mulighed for at stille spørgsmål og drøfte fordele og ulemper ved et biogasanlæg i lokalområdet. Jesper Bram beder i din forbindelse JV om at præcisere, at der ikke er mulighed for at øge produktionen af grise med et biogasanlæg, som JV ellers har beskrevet.

I løbet af få dage vil der desuden blive åbnet en hjemmeside med flere fakta om biogasanlægget på Haderslev Næs.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce