x
Annonce
Varde

Borgermøde i Ølgod Udviklingsråd i Kulturhuset

Ølgod: Torsdag den 19. marts indkalder Ølgod Udviklingsråd (ØU) alle borgere i Ølgod, Strellev, Gårde, Grønfelt, Krusbjerg og Lindbjerg til generalforsamling i udviklingsrådet. Mødet finder sted kl. 19 i Kulturhuset i Ølgod.

ØU er bredt favnende, da udvalget består af 15 medlemmer, som er udpeget af områdebyerne, ØHE, Borgerforeningen, idrætslivet, spejderne og ældreorganisationen. Derudover er der valg af fire ildsjæle på årsmødet, så her er der direkte mulighed for at gøre sin indflydelse gældende.

På årsmødet kommer byrådsmedlem Lars Teglgaard og fortæller om sine arbejdsopgaver i udvalg og byrådet med efterfølgende debat.

- ØU arbejder for hele området og gør vejen til kommunen kortere, ligesom ØU går i front på projekter i byen. Så har du lyst til at stille op som ildsjæl, og hvis ikke, så kan din stemme have afgørende betydning for, hvem der ellers bliver valgt ind, fortæller formand for Ølgod Udviklingsråd Inga Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce