Annonce
Aabenraa

Borgermøde med gejst: Torvecenter skal have hjælp til udvikling

Padborg Torvecenter skal have hjælp til udvikling. I første omgang skal der oprettes en støtteforening, som kan yde praktisk hjælp i forbindelse med aktiviteter og arrangementer i torvecenteret. Arkivfoto
Borgermødet om fremtiden for Padborg Torvecenter trak fulde huse. Både butiksindehavere, borgere, politikere og udlejere er enige om at sætte præg på udviklingen.
Annonce

Padborg: Opbakningen fejlede i hvert fald ikke noget, da Padborg Shopping torsdag havde inviteret til borgermøde på Valdemarshus.

Godt 175 borgere var mødt op til en aften, hvor der ifølge uddeleren fra Superbrugsen i Padborg, Peter Damgaard Madsen, var tilladt at drømme lidt - både stort og i den lidt mindre skala.

For det er fremtiden for Padborg Torvecenter, der står på spil. Og for Padborgs detailhandel i det hele taget. Det er nemlig ingen hemmelighed, at antallet af tomme butiksvinduer er stigende.

Borgermøde

  • Borgermødet på Valdemarshus var arrangeret af Padborg Shopping i samarbejde med Venstres lokalforening.
  • Målet var at afdække situationen for tovecenteret med en workshop, hvor deltagerne i mødet kunne komme med forslag til udvikling - både af centeret og af Padborgs detailhandel generelt.
  • Både Padborg Shopping og Aabenraa Kommunes plan- og fritidsforvaltning samler inputs fra mødet. Aabenraa Kommune beslutter senere, om der skal laves en decideret udviklingsplan for området.
Annonce

Nødråb

Borgermødet var derfor et nødråb - både fra de handlende og borgerne, der frygter, at deres by sander til, forklarer Peter Damgaard Madsen, der er med i Padborg Shoppings styregruppe. Han var derfor "vildt benovet" over at se så mange fremmødte, der gerne ville bidrage til en udvikling af blandt andet torvecenteret.

- Det var virkelig fedt at opleve den gejst og den positive stemning på mødet. Og der var rigtig mange gode idéer. Vi er nu ved at renskrive alle forslag for at danne os et overblik. Allerede nu kan vi se, at der er nogle ting, som faktisk kan omsættes i morgen, og ting, hvor vi kan drømme lidt og så få politikerne og kommunen med for i fællesskab at lave noget, lyder det fra Peter Damgaard Madsen.

Aftenen blev indledt med oplæg fra Aabenraa Kommunes plan- og fritidschef, Bo Riis Duun, og Malene Kjølsen Olsen, direktør for Business Aabenraa. Begge kunne tegne et billede af, hvordan virkeligheden ser ud for Padborg Torvecenter, og hvordan fremtiden ser ud for detailhandlen.

Annonce

Brav kamp

- Det er en ærlig snak, at detailhandlen i byer som Padborg har det svært. Også sværere end i Aabenraa. De butikker, der er, kæmper en brav kamp, erkendte Venstres byrådsmedlem Philip Tietje, der selv deltog i mødet.

Udfordringen består ifølge Philip Tietje i at finde ud af, om det fremtidige Padborg Torvecenter kun skal være forbeholdt butikker.

- Eller om vi skal finde andre funktioner - om der skal ske et eller andet med facaderne for eksempel. Meningen var jo at sætte fokus på torvecenteret og dets funktioner, fortæller Philip Tietje, der roste borgernes engagement på "en meget positiv aften".

Annonce

Samler input

De input, der i løbet af aftenens workshop kom på bordet, tages nu med til politisk behandling på rådhuset.

- Så beslutter vi, om vi skal igangsætte en udviklingsplan, eller om vi skal starte med en lidt mindre kanon ved at ændre lokalplanen. Vi samler lige op på de input, vi nu har fået, og så ser vi, hvor vi kommer hen med det, forklarer politikeren.

Ikke at der sker noget hér og nu, påpeger han. For den slags kan tage tid.

- Men nu er der i det mindste taget tilløb, tilføjer Philip Tietje.

Han kunne konstatere, at borgerne tager udviklingen af deres torvecenter og butikslivet meget alvorligt. Torsdag blev det nemlig besluttet at oprette en støtteforening til torvecenteret. Målet er at yde praktisk bistand ved større events og kampagner i torvecenteret.

Det er styregruppens Peter Damgaard Madsen utrolig glad for. Han hæfter sig især ved den omstændighed, at borgermødet samlede fire parter.

- Vi havde politikerne med, borgerne, butiksindehaverne og ikke mindst udlejerne. Bare det, at vi mødes - så er der jo næsten ingen loft over mulighederne. Og de mange indspark fra workshoppen giver så megen gejst. Styregruppen har virkelig savnet, at der blev kigget med flere og helt friske øjne på situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Blomster og hilsner til den 31-årige dræbte kvinde: - Himlen er blevet to sjæle rigere

Annonce