Annonce
Aabenraa

Borgermøde med gejst: Torvecenter skal have hjælp til udvikling

Padborg Torvecenter skal have hjælp til udvikling. I første omgang skal der oprettes en støtteforening, som kan yde praktisk hjælp i forbindelse med aktiviteter og arrangementer i torvecenteret. Arkivfoto
Borgermødet om fremtiden for Padborg Torvecenter trak fulde huse. Både butiksindehavere, borgere, politikere og udlejere er enige om at sætte præg på udviklingen.

Padborg: Opbakningen fejlede i hvert fald ikke noget, da Padborg Shopping torsdag havde inviteret til borgermøde på Valdemarshus.

Godt 175 borgere var mødt op til en aften, hvor der ifølge uddeleren fra Superbrugsen i Padborg, Peter Damgaard Madsen, var tilladt at drømme lidt - både stort og i den lidt mindre skala.

For det er fremtiden for Padborg Torvecenter, der står på spil. Og for Padborgs detailhandel i det hele taget. Det er nemlig ingen hemmelighed, at antallet af tomme butiksvinduer er stigende.

Annonce

Borgermøde

  • Borgermødet på Valdemarshus var arrangeret af Padborg Shopping i samarbejde med Venstres lokalforening.
  • Målet var at afdække situationen for tovecenteret med en workshop, hvor deltagerne i mødet kunne komme med forslag til udvikling - både af centeret og af Padborgs detailhandel generelt.
  • Både Padborg Shopping og Aabenraa Kommunes plan- og fritidsforvaltning samler inputs fra mødet. Aabenraa Kommune beslutter senere, om der skal laves en decideret udviklingsplan for området.

Nødråb

Borgermødet var derfor et nødråb - både fra de handlende og borgerne, der frygter, at deres by sander til, forklarer Peter Damgaard Madsen, der er med i Padborg Shoppings styregruppe. Han var derfor "vildt benovet" over at se så mange fremmødte, der gerne ville bidrage til en udvikling af blandt andet torvecenteret.

- Det var virkelig fedt at opleve den gejst og den positive stemning på mødet. Og der var rigtig mange gode idéer. Vi er nu ved at renskrive alle forslag for at danne os et overblik. Allerede nu kan vi se, at der er nogle ting, som faktisk kan omsættes i morgen, og ting, hvor vi kan drømme lidt og så få politikerne og kommunen med for i fællesskab at lave noget, lyder det fra Peter Damgaard Madsen.

Aftenen blev indledt med oplæg fra Aabenraa Kommunes plan- og fritidschef, Bo Riis Duun, og Malene Kjølsen Olsen, direktør for Business Aabenraa. Begge kunne tegne et billede af, hvordan virkeligheden ser ud for Padborg Torvecenter, og hvordan fremtiden ser ud for detailhandlen.

Brav kamp

- Det er en ærlig snak, at detailhandlen i byer som Padborg har det svært. Også sværere end i Aabenraa. De butikker, der er, kæmper en brav kamp, erkendte Venstres byrådsmedlem Philip Tietje, der selv deltog i mødet.

Udfordringen består ifølge Philip Tietje i at finde ud af, om det fremtidige Padborg Torvecenter kun skal være forbeholdt butikker.

- Eller om vi skal finde andre funktioner - om der skal ske et eller andet med facaderne for eksempel. Meningen var jo at sætte fokus på torvecenteret og dets funktioner, fortæller Philip Tietje, der roste borgernes engagement på "en meget positiv aften".

Samler input

De input, der i løbet af aftenens workshop kom på bordet, tages nu med til politisk behandling på rådhuset.

- Så beslutter vi, om vi skal igangsætte en udviklingsplan, eller om vi skal starte med en lidt mindre kanon ved at ændre lokalplanen. Vi samler lige op på de input, vi nu har fået, og så ser vi, hvor vi kommer hen med det, forklarer politikeren.

Ikke at der sker noget hér og nu, påpeger han. For den slags kan tage tid.

- Men nu er der i det mindste taget tilløb, tilføjer Philip Tietje.

Han kunne konstatere, at borgerne tager udviklingen af deres torvecenter og butikslivet meget alvorligt. Torsdag blev det nemlig besluttet at oprette en støtteforening til torvecenteret. Målet er at yde praktisk bistand ved større events og kampagner i torvecenteret.

Det er styregruppens Peter Damgaard Madsen utrolig glad for. Han hæfter sig især ved den omstændighed, at borgermødet samlede fire parter.

- Vi havde politikerne med, borgerne, butiksindehaverne og ikke mindst udlejerne. Bare det, at vi mødes - så er der jo næsten ingen loft over mulighederne. Og de mange indspark fra workshoppen giver så megen gejst. Styregruppen har virkelig savnet, at der blev kigget med flere og helt friske øjne på situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce