Annonce
Esbjerg

Borgermøde om Darums nye købmand udskydes endnu engang

Butiksudvalget i Darum har på grund af coronarestriktioner besluttet igen at udskyde borgermøde om byens nye købmandsbutik.
På grund af forsamlingsregler i forhold til corona, har butiksudvalget i Darum endnu engang besluttet at udskyde det store borgermøde, der er altafgørende for at skyde projekt om byens nye købmandsbutik i gang.
Annonce

Darum: Butiksudvalget i Darum har endnu engang besluttet at udskyde det store borgermøde, som skal være opstarten til salget af anparter i byens kommende købmandsbutik.

Det besluttede udvalget under Darum Lokalråd på et møde 29. juni.

- Vi havde håbet, at udmeldingen fra myndighederne om samling op til 500 personer kunne imødekomme vores ønske om afholdelse af borgermødet, men vi kan konstatere, at der er indlagt så mange forbehold, at det kun vil være praktisk muligt at samle maksimalt 200 personer, hvis vi afholder mødet i selve hallen i Store Darum Kultur & Fritidscenter, siger medlem af butiksudvalget, Lasse Boesen.

For at få mødet afholdt har udvalget drøftet, at man eventuelt kunne afholde flere møder opdelt i grandelaug eller lignende opdelinger. Lasse Boesen forklarer, at dette i praksis vil kunne lade sig gøre med de ulemper, der er forbundet hermed, som eksempelvis at debatten ikke vil blive delt med alle, og dermed kan vigtig information måske ikke bringes ligeligt ud til alle.

- Det afgørende for at udskyde mødet er, at vi ikke er i stand til at afholde ekstraordinær generalforsamling i selskabet, når anparterne er solgt. Vi kan ikke i forbindelse med generalforsamling i selskabet begrænse adgangen eller på anden vis regulere, så vi kan mødes, siger han.

Annonce

Gavn og glæde for alle

Udvalget har på nuværende tidspunkt forhåndstilsagn om salg af anparter for 1,9 millioner kroner, og man budgetterer med, at det nødvendige salgsbeløb af anparter skal op på 2,1 millioner kroner, for at den fysiske opførelse af købmandsbutikken kan igangsættes.

- Vi er meget klar i butiksudvalget med budgetter, erhvervelsen af grundstykket på præstegårdsgrunden og lokalplanen for området er på plads. Det er en rigtig træls situation, vi er kommet i, men vi kan antagelig ikke forvente at kunne gøre noget, før der kommer udmeldinger om mere lempelige forsamlingsregler. I butiksudvalget tror vi stadig på stor opbakning til projektet, og på trods af covid19-krisen er der intet, der har flyttet negativt på forudsætningerne for etableringen af købmandsbutikken, siger Lasse Boesen.

Han forventer stadig, at der vil være massivt fremmøde til borgermødet, når der engang bliver mulighed for at afholde det, og han ser frem til, at der kan sælges anparter op til 2,1 millioner eller mere, så man kan få opført hele byens købmandsbutik til gavn og glæde for alle.

Nyt møde

Lasse Boesen og resten af butiksudvalget har endnu ikke sat dato for et nyt borgermøde, og man håber, der snarest muligt kommer nye retningslinjer i forhold til forsamlinger.

Der skulle oprindeligt være afholdt borgermøde 23. marts, hvilket blev aflyst på grund af corona. Dengang sagde Lasse Boesen, at han ikke troede udsættelsen bragte butiksprojektet i fare, fordi der lokalt er stor opbakning til en ny købmandsforretning. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce