Annonce
Sønderborg

Borgermøde om indbrudsforebyggelse har fået tilmelding af 550 borgere

Et borgermøde i Alsion om indbrudsforebyggelse har fået tilslutning af 550 interesserede borgere. På mødet, der er indkaldt af Sønderborg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi samt Bo trygt, får man gode råd om indbrudssikring.

Sønderborg: Et borgermøde om indbrudsforebyggelse mandag den 11. november i Alsion har fået tilmelding af ca. 550 deltagere. Mødet er indkaldt af Sønderborg Kommune, Syd- og Sønderjyllands Politi og Bo trygt. På mødet vil der blive oplæg ved borgmester Erik Lauritzen og vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, Preben Westh.

Selvom antallet af indbrud i de seneste år er faldet på landsplan, er problemet stadig til at få øje på. Ifølge Danmarks Statistik var der i 2018 29.015 indbrud i hele landet, hvoraf de 665 skete i Sønderborg Kommune. I 2019 er der indtil nu anmeldt 259 indbrud i kommunen.

Samtidig ved man fra TrygFondens Tryghedsmåling, at danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud. De seneste tal fra 2017 viser, at indbrud gør knap hver fjerde dansker utryg – og er man utryg, går det ud over livskvaliteten.

Annonce

Hjælp til selvhjælp

På borgermødet præsenterer Bo trygt den viden, man i dag har om, hvordan vi forebygger indbrud. En sikringsekspert giver konkrete bud på, hvordan man relativt nemt kan sikre sin bolig mod indbrud, og derudover præsenteres Nabohjælp, der baner vejen for, at naboer nemt og sikkert kan stå sammen om at undgå indbrud.

Deltagerne kan også høre Syd- og Sønderjyllands Politi fortælle om indbrud i Sønderborg Kommune, og hvad man som borger kan gøre for at hjælpe politiet i både forebyggelsen og opklaringen af indbrud i private hjem. Man kan også få forebyggende tips fra indbrudstyven selv, når en tidligere indbrudstyv fortæller, hvad der kunne få ham til at fravælge en bolig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce