Annonce
Esbjerg

Borgermøde på Fanø skabte livlig debat

Efter tirsdagens borgermøde blev flere både borgere og byrådspolitikere hængende for at tale lidt om sagen. Foto: Sarah Bech

Mandag besluttede et samlet byråd i Fanø Kommune at vedtage en ny telebusordning på øen. Tirsdag havde kommunen indkaldt til borgermøde for at informere om ordningen og få forslag til løsninger for den kollektive trafik på Fanø.

Fanø: Fanø Kommune bør udfordre taxalovgivningen og søge om dispensation. Det foreslog Fanø Lokallistes frontmand Kristine Kaas Krog på mandagens byrådsmøde. Det er nemlig gældende lovgivning, der forhindrer visitationsbussen i at køre passagerer fra dør til dør - og det alene grundet antallet af sæder i bussen.

På byrådsmødet blev den nye telebusordning på øen vedtaget, og tirsdag havde kommunen så inviteret Fanøs borgere til borgermøde om den kollektive trafik. Her var formålet først at informere kort om den nye telebusordning og dernæst at få forslag fra de fremmødte borgere til forbedringer af ordningen.

Til aftenens borgermøde kom der mange forskellige inputs, og debatten var livlig hele aftenen. Nogle borgere takkede for et godt samarbejde fra kommunens side.

- Det er dejligt at mærke jeres imødekommenhed og dejligt at mærke, at man som borger på Fanø bliver hørt, sagde en af de fremmødte på mødet.

Annonce

For korte køretider

Flere udtrykte også stor utilfredse med, at man ikke længere kan køre med taxa rundt på øen, og der blev spurgt ind til, om man kunne få den samme løsning tilbage, der tidligere var med Fanø Taxa. Hertil måtte kommunaldirektør komme med et for nogle skuffende svar:

- Det kan ikke lade sig gøre længere grundet den nye taxalovgivning.

Negative kommentarer og beskyldninger mod kommunen om at være fuldstændigt ligeglade med folk på øen fyldte også, ligesom ønsker om længere køretider med telebussen blev ønsket flere gange.

Efter tirsdagens borgermøde havde Fanø Kommune fået mange inputs fra øens borgere til forbedringer for den kollektive trafik, som de nu vil arbejde videre med. Kommunaldirektøren opfordrede desuden flere gange til at informere kommunen om problemstillinger med den kollektive trafik, så de kan finde den bedst mulige løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce