Annonce
Esbjerg

Borgermøde på Fanø skabte livlig debat

Efter tirsdagens borgermøde blev flere både borgere og byrådspolitikere hængende for at tale lidt om sagen. Foto: Sarah Bech

Mandag besluttede et samlet byråd i Fanø Kommune at vedtage en ny telebusordning på øen. Tirsdag havde kommunen indkaldt til borgermøde for at informere om ordningen og få forslag til løsninger for den kollektive trafik på Fanø.

Fanø: Fanø Kommune bør udfordre taxalovgivningen og søge om dispensation. Det foreslog Fanø Lokallistes frontmand Kristine Kaas Krog på mandagens byrådsmøde. Det er nemlig gældende lovgivning, der forhindrer visitationsbussen i at køre passagerer fra dør til dør - og det alene grundet antallet af sæder i bussen.

På byrådsmødet blev den nye telebusordning på øen vedtaget, og tirsdag havde kommunen så inviteret Fanøs borgere til borgermøde om den kollektive trafik. Her var formålet først at informere kort om den nye telebusordning og dernæst at få forslag fra de fremmødte borgere til forbedringer af ordningen.

Til aftenens borgermøde kom der mange forskellige inputs, og debatten var livlig hele aftenen. Nogle borgere takkede for et godt samarbejde fra kommunens side.

- Det er dejligt at mærke jeres imødekommenhed og dejligt at mærke, at man som borger på Fanø bliver hørt, sagde en af de fremmødte på mødet.

Annonce

For korte køretider

Flere udtrykte også stor utilfredse med, at man ikke længere kan køre med taxa rundt på øen, og der blev spurgt ind til, om man kunne få den samme løsning tilbage, der tidligere var med Fanø Taxa. Hertil måtte kommunaldirektør komme med et for nogle skuffende svar:

- Det kan ikke lade sig gøre længere grundet den nye taxalovgivning.

Negative kommentarer og beskyldninger mod kommunen om at være fuldstændigt ligeglade med folk på øen fyldte også, ligesom ønsker om længere køretider med telebussen blev ønsket flere gange.

Efter tirsdagens borgermøde havde Fanø Kommune fået mange inputs fra øens borgere til forbedringer for den kollektive trafik, som de nu vil arbejde videre med. Kommunaldirektøren opfordrede desuden flere gange til at informere kommunen om problemstillinger med den kollektive trafik, så de kan finde den bedst mulige løsning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce