Annonce
Tønder

Borgermøde skal afgøre Dagli'Brugsens fremtid

Hvad skal der ske med brugsen i Visby? Forhåbentlig vil et borgermøde onsdag kaste lys over sagen. Mødet afholdes i byens forsamlingshus klokken 19.30. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Visby: En arbejdsgruppe, der arbejder for at bevare brugsen i Visby, indkalder nu til borgermøde. På mødet vil der blandt andet være en orientering fra arbejdsgruppen, og Advodan fra Tønder vil deltage og orientere om etablering af et selskab.

- Det er helt afgørende for en fremtidig indkøbsmulighed i Visby, at du støtter økonomisk, lyder opfordringen fra arbejdsgruppen.

Det koster 50 kroner at deltage i mødet. Prisen er inklusiv kaffe og kage.

Billetter kan købes i brugsen og ved indgangen. Der kan desuden købes øl/vand til arrangementet, ligesom det vil være muligt at tegne anparter i en ny forretning.

Borgermødet finder sted onsdag klokken 19.30 i Visby Forsamlingshus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce