Annonce
Aabenraa

Borgerne ønsker cykelsti i stedet for jernbane

BaneDanmark og jernbaneentusiaster er ikke helt enige om, hvad de ville koste, at sætte banestrækningen i stand. Men en ting er sikkert: Her kører ikke tog i morgen.

Tinglev Forum og borgerforeningen i Bylderup-Bov er enige: Der kommer aldrig til at køre tog på skinnerne mellem Tønder og Tinglev.

Annonce

Tinglev/Bylderup-Bov: Meningerne er meget delte blandt de 27 høringssvar, BaneDanmark har fået ind ad døren om jernbanen mellem Tønder og Tinglev.

Men i Tinglev og Bylderup-Bov er de lokale borgerforeninger ikke i tvivl: BaneDanmark bør officielt nedlægge den gamle banestrækning, der er groet mere og mere til i ukrudt de seneste 15 år.

I begge byer ønsker borgernes repræsentanter, at det gamle jernbanetraché i stedet laves om til en cykelsti.

Både Tinglev Forum og Borgerforeningen for Bylderup-Bov og omegn har sendt et høringssvar til BaneDanmark, som inden længe vil træffe den endelige afgørelse om, hvorvidt den gamle banestrækning skal nedlægges.

I Bylderup-Bov skærer jernbanen direkte gennem byen, og mange borgere krydser skinnerne flere gange om dagen.

Inger Salomonsen, der er formand for borgerforeningn, kalder i høringssvaret den ubrugte banestrækning for en skamplet.

- Helt ærligt, så er det jo ganske urealistisk at der igen skulle køre tog på strækningen. Har man overhovedet spurgt virksomhederne i Tønder, om de er interesseret i at få godstog den vej? Det ville jo koste en formue at sætte jernbanen i stand, siger hun.

I stedet håber Inger Salomonsen, at Aabenraa Kommune får gennemført planen om at anlægge en cykelsti på det gamle jernbanetraché.

- Hvis vi fik en cykelsti til Tinglev, og kommunen samtidig gennemfører planen om en cykelsti fra Tinglev til Bolderslev, så er vi pludselig koblet sammen med Hærvejen, siger borgerforeningens formand.

Dyr motion

Tinglev Forum har tidligere kontaket Banedanmark for at få lov til at bruge 700-800 meter af jernbanestrækningen som motionssti. Beskeden lød dog i første omgang på, at foreningen skulle betale 20.000 kroner om året for den fornøjelse.

Annonce

De har haft 15 år

Niels Daubjerg, der er næstformand i Tinglev Forum, tror heller ikke på, at der nogensinde kommer tog på jernbanen mellem Tinglev og Tønder igen.

- Det er helt urealistisk. De skal passe på, at der ikke bare går 15 år mere, uden at der sker noget. Nu må vi have afsluttet sagen og komme videre, siger han.

- Banestrækningen bør nedlægges og ryddes op, så vi i stedet kan få en cykelsti. Det ville også turistmæssigt være en stor fordel, mener Niels Daubjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce