Annonce
Billund

Borgerne er glade for møder med udvalgsformænd

Tidligere har tilhørere haft mulighed for at stille spørgsmål i forlængelse af byrådsmøder. Den mulighed er nu erstattet af en træffetid med udvalgsformændene, og det har vist sig som en succes, mener borgmesteren. Arkivfoto: Christer Holte.

Der er endnu ikke foretaget nogen egentlig evaluering af borgernes mulighed for at mødes med udvalgsformændene. Alligevel betegner borgmesteren det som en succes.

Billund Kommune: Det har været en succes at droppe byrådets spørgetid og i stedet give borgerne mulighed for en kop kaffe og en dialog med kommunens udvalgsformænd.

Sådan lyder det fra borgmester Ib Kristensen (V) et år efter, at de månedlige kaffemøder med udvalgsformændene blev sat i værk. Den direkte dialog med borgerne erstattede byrådets spørgetid, hvor borgere i forlængelse af byrådsmøder havde mulighed for at stille spørgsmål. En mulighed, som sjældent blev benyttet.

Flere - typisk mellem tre og syv pr. gang - har benyttet sig af muligheden for en kop kaffe og en sludder med udvalgsformændene.

Træffetid i stedet for spørgetid

Ved kommunens fødsel 1. januar 2007 blev reglerne for spørgetid i byrådssalen vedtaget: Borgere kunne efter et byrådsmøde stille spørgsmål til borgmesteren, men det var ikke tilladt at spørge ind til sager, som var blevet behandlet på den aktuelle dagsorden.

I marts 2018 vedtog byrådet at droppe denne spørgetid. I stedet er der nu cirka en gang om måneden mulighed for at lægge vejen forbi rådhuset, hvor borgmesteren og de fire udvalgsformænd byder på en kop kaffe og mulighed for en snak om stort og småt.

Dialog

Netop det faktum, at der er tale om en dialog og ikke blot et spørgsmål efterfulgt af et svar, har vakt glæde.

- Folk kommer ind fra gaden og siger, at det er dejligt, at de kan få en dialog. Det er den form for tilkendegivelser, jeg oplever. Folk kan komme uden at bestille tid og snakke med de ansvarlige politikere, og det lader det til, at de synes godt om, siger Ib Kristensen, som ikke er sen til at betegne tiltaget som en succes.

- Hvis man ser på, hvor mange spørgsmål der tidligere har været i byrådets spørgetid, og hvor mange tilhørere der kommer til byrådsmøderne, er det en succes, siger han.

Annonce

Nemmere på denne måde

Der er ikke ført statistik over antallet af spørgsmål, der blev stillet i byrådets spørgetid. Det havde ellers været meget overskueligt, og det var næppe mere end en enkelt eller højst to gange om året, at muligheden for at stille spørgsmål blev benyttet.

Den bedre mulighed for dialog og muligheden for at stille et spørgsmål, uden at have temmelig mange tilskuere, kan være blandt årsagerne til, at borgerne er mere positive over for denne form for dialog.

- Jeg tror, det er nemmere for en borger at komme ind og sidde over for en politiker i stedet for at skulle stille et spørgsmål et sted, hvor mange sidder og lytter. Her kan vi desuden få en dialog. Det kunne man heller ikke i spørgetiden, siger Ib Kristensen.

Annonce
Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Haderslev/Tønder For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kones konto

Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Annonce