Annonce
Aabenraa

Borgerne får tre skraldespande med hver to rum

Ved parcelhuse skal der fremover stå tre forskellige skraldespande, som hver er delt i to rum. Det foreslår i hvert fald politikerne i teknisk udvalg. Arkivfoto: Mikael Lund
Når vi i løbet af 2022 skal til at sortere vores affald i flere forskellige dynger, vil det formentlig betyde, at hver husstand skal have tre spande stående.

AABENRAA: Det bliver ikke nogen helt nem øvelse, når Aabenraa Kommune i lighed med landets øvrige kommuner skal sørge for, at borgernes affald sorteres endnu bedre, end det sker i forvejen.

Det vil formentlig betyde, at hver husstand skal have tre affaldsspande stående med hver to rum, så det er med at holde tungen lige i munden, når man skal ud med skraldet.

Det er i hvert fald den løsning, som politikerne i teknisk udvalg nu lægger op til, at kommunen skal arbejde videre med.

Forvaltningen havde ellers forud for mødet foreslået, at Aabenraa satser på nogle lidt større skraldespande, som deles op i mange rum. Men det blev afvist i teknisk udvalg.

- Med tre spande af samme størrelse kan vi nøje med én type af skraldebil, og det er derfor den løsning, der bliver billigst for borgerne, forklarer Kurt Andresen (SP), der er næstformand i udvalget.

Annonce

Udsat

Udvalget har besluttet, at det skal være muligt for for eksempel boligforeninger eller andre at få lavet særskilte ordninger, når det giver mening.

Det skal fortsat være muligt at aflevere batterier  særskilt oven på skraldespandene.

I forvejen er Aabenraa en af de kommuner, som sorterer affaldet rigtig grundigt. Her kan borgerne for eksempel allerede nu aflevere tekstiler i særlige poser i genbrugsspanden.

Som det allerede er tilfældet, skal borgerne  have muligt for at tilkøbe ekstra ydelser som for eksempel en hyppigere tømning end normalt.


Det er med at holde tungen lige i munden, når man skal ud med skraldet.

Fra artiklen


Det er en ny bekendtgørelse, der kræver, at kommunerne og deres affaldsselskaber går i gang med at sortere borgernes efterladenskaber i ti forskellige fraktioner.

Ifølge bekendtgørelsen skal det ske allerede fra 1. juli, men der er mange kommuner, der ikke kan nå det - blandt andet fordi de er bundet op af kontrakter med firmaer, der henter affaldet.

Det gælder blandt andet Aabenraa Kommune, som derfor har søgt Miljøstyrelsen om dispensation. Den nye sortering kan tidligst blive til noget i løbet af efteråret 2022.

Ti forskellige slags

De ti forskellige typer af affald, som vores efterladenskaber i fremtiden skal sorteres i, er:

Mad, papir, pap, metal, glas, plastik, tekstiler, fødevarekartoner, restaffald og farligt affald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce