Annonce
Vejen

Borgerne i Maltbæk søsætter deres egen bosætningskampagne

Borgerne i Maltbæk er gået på jagt efter nye naboer. De har søsat deres egen bosætningskampagne. Privatfoto
Borgerne i Maltbæk efterlyser nye naboer og har derfor taget initiativ til en bosætningskampagne.

For første gang i mange år har der gennem længere tid været en del huse til salg i en af Vejen Kommunes mindste landsbyer. Nu vil beboerne hjælpe deres naboer videre og har derfor søsat deres egen bosætningskampagne.

-Vi vil ikke være en landsby med forfaldne og ubeboede huse. Derfor er vi nødt til at gøre noget for at markedsføre vores herligheder og vores helt særlige sammenhold, forklarer Maiken Friis Krüger, der er en del af Maltbæk bylaug.

Mange kører igennem Maltbæk blandt andet for at komme til og fra arbejde på en af kommunens største virksomheder Eurofins i Ladelund eller de mange virksomheder i Industri Vest i Vejen. Når man kører gennem byen, kan man ikke umiddelbart mærke det særlige sammenhold, der er. Derfor har maltbækkerne opsat skilte med forskellige udsagn ved alle indfaldsvejene, og dermed sørget for, at andre får øjnene op for byens værdier.

Annonce
Ved alle indfaldsvej er der opsat reklameskilte. Privatfoto

Maltbækkerne er blandt andet kendt for at holde byfest fra 1. januar til 31. december. Det er selvfølgelig en sandhed med modifikationer, men der afholdes mange traditionsrige arrangementer i løbet af et år i den lille landsby lige fra aktivitetsdag og Sankt Hans til byfest og juletræstænding. Udover det, er der et særligt sammenhold blandt børn, unge og voksne, og flere familier er endda repræsenteret med flere generationer.

-Her er selvfølgelig plads til alle, men vi lægger da ikke skjul på, at vi håber, de kommende, nye naboer ønsker at indgå i vores fællesskab, fortæller Tine Lykke Thomsen fra Maltbæk.

På trods af, at Maltbæk er en lille landsby, der ligger lidt for sig selv, er der en tæt tilknytning til det populære miljø i Askov. Både i kraft af Askov/Malt Skole og børnehave samt Dagli’ Brugsen og Askov Højskole, og også på grund af det aktive foreningsliv samt Askov byfest, hvor maltbækkerne trofast deltager i forskellige sammenhænge.

Fakta om Maltbæk

27 husstande

80 beboere fra 0 - 100 år

Flere små selvstændige virksomheder

Løbeklub og stilaug

2 km til skole og nærmeste børnehave

2 km til et aktivt foreningsliv i Askov

3,5 km til indkøbsmuligheder i både Brørup og Askov

Skøn natur lige i baghaven

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce