Annonce
Tønder

Borgerne inviteres til valgcafé på rådhuset

Tønder Kommune åbner rådhuset onsdag aften.

TØNDER: Når der på onsdag skal sættes krydser til folketingsvalget, og der efterfølgende venter en formentlig spændende valg- og tv-aften, inviterer Tønder Kommune byens borgere til valgcafé på rådhuset.

- Du velkommen til at følge resultaterne af folketingsvalget i valgcafeen på Tønder Rådhus. I foyeren kan du følge opdateringer fra valgsystemet, og i kantinen kan du se DR- og TV2-tv-nyheder om valget, bl.a. fra Tønder Sport- og Fritidscenter, hvor TV2 følger valghandlingen og optællingen af stemmer, lyder indbydelsen fra kommunen.

Valgcafeen er åben fra klokken 19 til midnat, og borgerne behøver ikke at tage forplejning endsige natmad med.

- Vi byder op en forfriskning, fremgår af Tønder Kommunes hjemmeside.

Der er efterhånden fast tradition for, at Tønder Kommune inviterer til valgcafé. Specielt under kommunalvalget er rådhuset på en valgaften stedet, hvor ikke mindst de opstillede politikere følger slaget gang.

Annonce

Fire er med

Hvor mange politikere, der dukker op onsdag aften, vides ikke på forhånd. Som udgangspunkt er fire medlemmer af den aktuelle kommunalbestyrelse blandt de opstillede kandidater. Det er Jan Voss Hansen (DF), Claus Hansen (LA), Mathilde Ziefeldt (SF) og Kim Printz Ringbæk (S). Sidstnævnte har dog fra starten meddelt, at han ikke ønsker at blive valgt, men støtter partifællen Henny Fisbæk fra Esbjerg. Kim Printz Ringbæk har da også været fuldstændig usynlig i den snart overståede valgkamp.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce