Annonce
Tønder

Borgerne på banen: Idéer til bevægelsesområdet i Toftlund søges

Svend Frehr Sørensen, der er formand for Toftlund Udviklingsråd, glæder sig til at komme i gang med arbejdet med bevægelsesområdet, der er en del af Toftlund udviklingsplan. Arkivfoto
Nu tager man hul på arbejdet med bevægelsesområdet i forbindelse med udviklingsplanen for Toftlund. Og her skal borgerne på banen med idéer til området, selvom det bliver på en lidt anden måde på grund af corona.
Annonce

Toftlund: Nu skal borgerne i Toftlund igen på banen med drømme og tanker til at udvikle deres by. For nu går arbejdet med bevægelsesområdet, som er en del af udviklingsplanen for Toftlund, i gang. Her skal der laves en masterplan for, hvad der skal ske med området.

- Det er borgerne, der bor i byen og skal bruge den, så de skal selvfølgelig være en del af planen, siger Svend Frehr Sørensen, der er formand for Toftlund Udviklingsråd.


Vi har ikke sat nogen grænser for, hvilke idéer, man kan komme med. Men vi vil gerne have så mange med som muligt.

Svend Frehr Sørensen, formand for Toftlund Udviklingsråd


Bevægelsesområdet dækker området omkring hallerne, sportsbanerne og hele fritidsområdet mellem Ribevej og Koldingvej. Området skal forvandles til en døgnåben oase for aktiviteter for både foreninger, byens familier og institutioner og alle, der kommer på besøg i Toftlund.

Og alle idéer til aktiviteter og faciliteter til bevægelsesområdet er velkomne.

- Vi har ikke sat nogen grænser for, hvilke idéer, man kan komme med. Men vi vil gerne have så mange med som muligt, fortæller formanden.

Det lokale engagement har allerede været en vigtig medspiller i processen for udviklingsplanens tilblivelse, som omfatter forskellige områder eller akser herunder natur- og fritidsaksen, kulturaksen og handelsaksen.

Den såkaldte fritids- og aktivitetsakse er også indbefattet af arbejdet med masterplanen.

Annonce

Mødes på Facebook

På grund af den aktuelle corona-situation har udviklingsrådet og arkitektvirksomheden Arkitema, der er valgt til at udforme masterplanen, måttet tænke kreativt for at få borgerne med i spil. 
Det er blevet til en digital løsning for at fastholde det lokale engagement og Toftlunds borgere som aktive medspillere. Derfor har udviklingsrådet genlanceret borgerrådets facebook-side facebooksiden "Toftlund Udviklingsråd", så den kan understøtte det videre arbejde. Her kan borgerne melde ind med deres idéer til byen.

Tre spørgsmål henvendt til særligt børnefamilierne i byen ligger allerede klar. Svarene skal spore udviklingsrådet og folkene bag Arkitema ind på, hvad familierne ønsker.

- Vi vil gerne have møder direkte med folk, men det kan vi ikke i den her tid. Det er lidt besværligt, men det skal ikke bremse os. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, siger Svend Frehr Sørensen.

Annonce

Interviews med foreninger

I en kort video på facebook-siden præsenterer Trine Vest Lybech Madsen og Lene Gundahl Sørensen fra arkitektvirksomheden Arkitema sig selv som de to ansigter, som Toftlundborgerne vil kunne møde i den digitale verden - og forhåbentlig også i virkeligheden, når corona-restriktionerne igen tillader dette. De vil lave interviews med blandt andet foreningerne, dagsinstitutionerne, skolerne, spejderne og idrætslivet, som også kan byde ind med, hvad de ønsker.

Planen er, at idéerne til masterplanen skal ligge klar i juli måned. Derefter vil udviklingsrådets ni medlemmer og arkitektfirmaet kigge på, hvilke ønsker der skal føres ud i livet.

Dog kan den aktuelle corona-situation betyde, at perioden forlænges, og at nogle af aktiviteterne - på trods af digital inddragelse - udskydes.

Udviklingsplanen strækker sig over 2020-2030.

Øvrige punkter i udviklingsplanen

Andre planer for at udvikle Toftlund er blandt andet:

  • Udvidelse af STUK
  • Udvidelse af Musik- og Teaterhøjskolen
  • Sammenlægning af børnehaver
  • Et seniorbofællesskab
  • Eventuel flytning af Æ Træfpunkt og ungdomsklub
  • Flere cykelstier
  • Et bykontor
  • Aktivering af tomme butikker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

- En mand der brænder for området

Annonce