Annonce
Tønder

Borgerne reddede den lokale købmand - Nu laver den overskud

Jørn "Jønne" Petersen er ny købmand i Visby, og her har man et helt særligt sammenhold. Foto: Michael Ehrhorn
For bare seks måneder siden var købmanden i Visby meget tæt på at lukke, men en stor indsats fra borgerne reddede det hele, og nu går det fremad.
Annonce

VISBY: For et halvt år siden hang der særdeles mørke skyer over den lokale brugs i Visby. Dagli'Brugsen, som den hed dengang, var ramt af underskud, og da der skulle ofres penge på kølere oveni, duftede rigtig meget af lukning.

Sådan kom det dog ikke til at gå.

Borgerne i Visby gik sammen, og med en stor fælles indsats lykkedes det at vende skuden.

- Der var så mange ting herude, der ville dø. Brugsen er en del af byens identitet, og det ville være forfærdeligt at miste det. Der blev indsamlet penge, så bygningerne kunne købes, og på kort tid blev der samlet 700.000 kroner. Det var virkelig flot, siger Jørn Petersen, der siden starten af maj har været ny købmand i brugsen, der i dag hedder "Min Købmand".

Annonce

Fremgang

Siden Jørn Petersen blev ansat som nyt ansigt udadtil i foråret, er det kun gået en vej for Min Købmand i Visby.

Han har nemlig tydeligt kunne mærke, at borgerne i den grad har støttet op lokalt.

- Det er et tegn på, at folk rigtig gerne vil det her. Der er et godt sammenhold herude, og vi er gode til at være aktive omkring hele byen, udtaler Jørn Petersen.

I dag er underskuddet endda vendt på en tallerken.


Det viser, at vi godt kan, og det er også lidt en trodsreaktion herfra oven på underskuddet.

Jørn Petersen, Købmand hos Min Købmand i Visby


Ifølge foreningen bag Min Købmand i Visby har man endnu ikke det konkrete tal for de første seks måneder, men allerede nu kan man se, at det halve år trods opstartudgifter har genereret et pænt overskud, og at det generelt går godt med budgetterne.

- Det er absolut en sejr for os alle her i Visby. Det viser, at vi godt kan, og det er også lidt en trodsreaktion herfra oven på underskuddet, mener Jørn Petersen.

Annonce

Stor indsats

En af årsagerne til, at det går fremad omkring økonomien er, at Min Købmand får stor hjælp af frivillige kræfter fra byen.

Noget der ifølge Jørn Petersen er helt vitalt.

- Vi har 10-12 frivillige, der går rundt og hjælper til. Det er selvfølgelig en god måde at spare lønkroner på, og samtidig kan de komme som de vil og gå og hygge sig med det. Det giver kæmpe værdi. Udover det har vi også et dejligt personale, der altid er fleksible, understreger købmanden.

Ditte Beier Christensen er en af de medarbejdere hos Min Købmand i Visby, der er med til at skubbe den lokale brugs den rigtige vej. Foto: Michael Ehrhorn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce