Annonce
Læserbrev

Borgerne skal behandles ens

Læserbrev: For nylig bragte JydskeVestkysten historien om Nikolaj, der fik frataget sin ledsagelse efter otte år. Baggrunden var, at vi i Esbjerg Kommune gennemgår alle sagerne som led i en budgetbesparelse. En på mange måder utrolig kedelig historie.

Fra Socialudvalgets side beklagede vi, den måde afgørelsen var blevet formidlet på - en beklagelse der var helt på sin plads. Selve afgørelsen derimod kunne vi som udvalg ikke forholde os til, da vi ikke sagsbehandler enkelte sager. Vi kan til gengæld forholde os til den generelle praksis og se nærmere på, om selve serviceniveauet er, hvor det skal være. Og det har vi såmænd også allerede besluttet at gøre. Et af de spørgsmål, der har rejst sig, er, om vi har at gøre med en gruppe borgere, som i virkeligheden burde have socialpædagogisk bistand, fordi de ikke er i målgruppen for ledsageordningen? Og dermed også, om vi har prioriteret tilstrækkeligt med ressourcer til dette?

Så langt, så godt. For selv om vi som politikere ikke kan træffe afgørelse i enkeltsager, kan vi godt forholde os til de overordnede principper, som vi kommunalt forvalter efter. Vi er af den overbevisning, at vi som offentlig myndighed bør agere i tråd med ligebehandlingsprincippet og dermed behandle borgere i samme situation ens; Enten omgør vi ingen sager, eller også tager vi alle enslignende sager og kigger på dem igen. Så når man fra forvaltningens side vælger kun at tage en enkelt sag op, nemlig Nikolajs, mener vi ikke, det er i orden. For hvad er begrundelsen for at kigge på lige netop denne? At den har været i JydskeVestkysten? Vi har ikke kunnet få nogen tilfredsstillende begrundelse. For det, at en sag kommer i avisen, er ikke en saglig begrundelse for at behandle borgere forskelligt.

I vores øjne bør forvaltningen derfor hurtigst muligt tage alle de øvrige sager, hvor borgere har fået frataget deres ledsagelse, op til revision. Eller alternativt give disse borgere seks måneders ledsagelse, som Nikolaj har fået, mens området kigges efter igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce