Annonce
Sønderborg

Borgerservice og Jobcenteret genåbner for personligt fremmøde

Borgerservice i Sønderborg genåbner torsdag for fysisk fremmøde. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Begge steder åbner torsdag den 6. maj.

Sønderborg: Som et led i genåbningen bliver der fra 6. maj mere mulighed for at møde fysisk op i Borgerservice og Jobcenteret i Sønderborg Kommune.

Borgerservice Borgerservice har tre adresser: Rådhuset i Sønderborg, Biblioteket i Nordborg og Ahlmannsparken i Gråsten. Det kræver dog tidsbestilling at møde op i Borgerservice.

Borgere, som skal have nyt pas og kørekort, skal bestille tid til personlig fremmøde. Det sker på hjemmesiden www.sonderborgkommune.dk, hvor man også klarer forarbejdet i ansøgningen.

Annonce

For øvrige områder skal man bestille tid telefonisk på telefon 8872 6400. I den personlige samtale klarer medarbejderne i Borgerservice forarbejdet.

Det betyder, at ekspeditionstiden afkortes, og at en del borgere ikke behøver at møde personligt frem, da sagsbehandlingen afsluttes per telefon.

Begrænset antal ad gangen

- En del sager kan klares over telefonen, og det er jo god service for borgeren, hvis man slipper for at møde op. Samtidig stiller vi krav om tidsbestilling for at sikre, at borgerne kan blive betjent så tæt på den aftalte tid som muligt. Derudover sikrer vi også, at vi ikke får for mange personer i venteområderne, når vi nu skal holde afstand til hinanden i forbindelse med Covid-19 pandemien, siger Susanne Krogh, der er chef for Borgerservice i Sønderborg Kommune.

Da Borgerservice i Nordborg ligger på biblioteket, kræver det her, at der skal vises coronapas/negativ test for at kunne komme ind til Borgerservice.

Torsdag er også dagen, hvor Jobcenteret i Sønderborg Kommune åbner op igen for personligt fremmøde som et led i genåbningen af samfundet.

Her vil åbningstiderne følge de normale åbningstider for Jobcenteret.

- Vi slår dørene op for fysisk samtale for de borgere, der ønsker eller har behov for et personligt møde. Men vi holder også fast i både telefon- og videomøder for de borgere, der ønsker den løsning. Det kan både spare tid, og så er det samtidig en sikker måde at mødes på under Covid-19 pandemien, siger Lasse Ahlmann Kamp, der er Arbejdsmarkedschef i Sønderborg Kommune.

Åbningstider Borgerservice

Uge 18: Sønderborg: Torsdag kl. 9.00-18.00
Nordborg og Gråsten: Torsdag kl. 9.00-18.00 (Nordborg til kl. 17) * * genåbning i Nordborg kræver, at der kan vises coronapas/negativ test. Derfor følges bibliotekets åbningstider, som har vagt på frem til kl. 17. Biblioteket har en medarbejder stående ved indgangen, som foretager kontrollen.

Uge 19: Sønderborg: Tirsdag fra kl. 9.00-18.00

Uge 20: Sønderborg: Tirsdag og torsdag fra kl. 9.00-18.00
Gråsten og Nordborg* Torsdag fra kl. 9.00-18.00 * Nordborg holder åbent frem til kl. 17, så længe der er krav om coronapas/negativ test. Biblioteket foretager kontrol ved indgangen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Vandaliserede færge og kørte uden kørekort 11 gange: 20-årig mand mister kørekortet i 10 år og skal betale stor erstatning

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

EfB For abonnenter

Liveblog: Følg efterårssæsonens sidste kamp mod Hvidovre IF - to scoringer og et brændt straffe

Sønderborg

Damefrokosten er tilbage - men med forandringer: Ny dato og adresse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Nordtyskland

Nye coronaregler: Fest og ferie syd for grænsen bliver besværlige for danske gæster

Aabenraa For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem får travlt: Susanne snupper et ekstra udvalg

Kultur

Et moderne eventyr: De mødte hinanden på nettet - efter få måneder pakkede Michael alle sine ting og flyttede fra USA til Danmark

Annonce