Annonce
Sønderborg

Borgerservice og Jobcenteret genåbner for personligt fremmøde

Borgerservice i Sønderborg genåbner torsdag for fysisk fremmøde. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Begge steder åbner torsdag den 6. maj.

Sønderborg: Som et led i genåbningen bliver der fra 6. maj mere mulighed for at møde fysisk op i Borgerservice og Jobcenteret i Sønderborg Kommune.

Borgerservice Borgerservice har tre adresser: Rådhuset i Sønderborg, Biblioteket i Nordborg og Ahlmannsparken i Gråsten. Det kræver dog tidsbestilling at møde op i Borgerservice.

Borgere, som skal have nyt pas og kørekort, skal bestille tid til personlig fremmøde. Det sker på hjemmesiden www.sonderborgkommune.dk, hvor man også klarer forarbejdet i ansøgningen.

Annonce

For øvrige områder skal man bestille tid telefonisk på telefon 8872 6400. I den personlige samtale klarer medarbejderne i Borgerservice forarbejdet.

Det betyder, at ekspeditionstiden afkortes, og at en del borgere ikke behøver at møde personligt frem, da sagsbehandlingen afsluttes per telefon.

Begrænset antal ad gangen

- En del sager kan klares over telefonen, og det er jo god service for borgeren, hvis man slipper for at møde op. Samtidig stiller vi krav om tidsbestilling for at sikre, at borgerne kan blive betjent så tæt på den aftalte tid som muligt. Derudover sikrer vi også, at vi ikke får for mange personer i venteområderne, når vi nu skal holde afstand til hinanden i forbindelse med Covid-19 pandemien, siger Susanne Krogh, der er chef for Borgerservice i Sønderborg Kommune.

Da Borgerservice i Nordborg ligger på biblioteket, kræver det her, at der skal vises coronapas/negativ test for at kunne komme ind til Borgerservice.

Torsdag er også dagen, hvor Jobcenteret i Sønderborg Kommune åbner op igen for personligt fremmøde som et led i genåbningen af samfundet.

Her vil åbningstiderne følge de normale åbningstider for Jobcenteret.

- Vi slår dørene op for fysisk samtale for de borgere, der ønsker eller har behov for et personligt møde. Men vi holder også fast i både telefon- og videomøder for de borgere, der ønsker den løsning. Det kan både spare tid, og så er det samtidig en sikker måde at mødes på under Covid-19 pandemien, siger Lasse Ahlmann Kamp, der er Arbejdsmarkedschef i Sønderborg Kommune.

Åbningstider Borgerservice

Uge 18: Sønderborg: Torsdag kl. 9.00-18.00
Nordborg og Gråsten: Torsdag kl. 9.00-18.00 (Nordborg til kl. 17) * * genåbning i Nordborg kræver, at der kan vises coronapas/negativ test. Derfor følges bibliotekets åbningstider, som har vagt på frem til kl. 17. Biblioteket har en medarbejder stående ved indgangen, som foretager kontrollen.

Uge 19: Sønderborg: Tirsdag fra kl. 9.00-18.00

Uge 20: Sønderborg: Tirsdag og torsdag fra kl. 9.00-18.00
Gråsten og Nordborg* Torsdag fra kl. 9.00-18.00 * Nordborg holder åbent frem til kl. 17, så længe der er krav om coronapas/negativ test. Biblioteket foretager kontrol ved indgangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce