Annonce
Sønderborg

Borgerservice og Jobcenteret genåbner for personligt fremmøde

Borgerservice i Sønderborg genåbner torsdag for fysisk fremmøde. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Begge steder åbner torsdag den 6. maj.

Sønderborg: Som et led i genåbningen bliver der fra 6. maj mere mulighed for at møde fysisk op i Borgerservice og Jobcenteret i Sønderborg Kommune.

Borgerservice Borgerservice har tre adresser: Rådhuset i Sønderborg, Biblioteket i Nordborg og Ahlmannsparken i Gråsten. Det kræver dog tidsbestilling at møde op i Borgerservice.

Borgere, som skal have nyt pas og kørekort, skal bestille tid til personlig fremmøde. Det sker på hjemmesiden www.sonderborgkommune.dk, hvor man også klarer forarbejdet i ansøgningen.

Annonce

For øvrige områder skal man bestille tid telefonisk på telefon 8872 6400. I den personlige samtale klarer medarbejderne i Borgerservice forarbejdet.

Det betyder, at ekspeditionstiden afkortes, og at en del borgere ikke behøver at møde personligt frem, da sagsbehandlingen afsluttes per telefon.

Begrænset antal ad gangen

- En del sager kan klares over telefonen, og det er jo god service for borgeren, hvis man slipper for at møde op. Samtidig stiller vi krav om tidsbestilling for at sikre, at borgerne kan blive betjent så tæt på den aftalte tid som muligt. Derudover sikrer vi også, at vi ikke får for mange personer i venteområderne, når vi nu skal holde afstand til hinanden i forbindelse med Covid-19 pandemien, siger Susanne Krogh, der er chef for Borgerservice i Sønderborg Kommune.

Da Borgerservice i Nordborg ligger på biblioteket, kræver det her, at der skal vises coronapas/negativ test for at kunne komme ind til Borgerservice.

Torsdag er også dagen, hvor Jobcenteret i Sønderborg Kommune åbner op igen for personligt fremmøde som et led i genåbningen af samfundet.

Her vil åbningstiderne følge de normale åbningstider for Jobcenteret.

- Vi slår dørene op for fysisk samtale for de borgere, der ønsker eller har behov for et personligt møde. Men vi holder også fast i både telefon- og videomøder for de borgere, der ønsker den løsning. Det kan både spare tid, og så er det samtidig en sikker måde at mødes på under Covid-19 pandemien, siger Lasse Ahlmann Kamp, der er Arbejdsmarkedschef i Sønderborg Kommune.

Åbningstider Borgerservice

Uge 18: Sønderborg: Torsdag kl. 9.00-18.00
Nordborg og Gråsten: Torsdag kl. 9.00-18.00 (Nordborg til kl. 17) * * genåbning i Nordborg kræver, at der kan vises coronapas/negativ test. Derfor følges bibliotekets åbningstider, som har vagt på frem til kl. 17. Biblioteket har en medarbejder stående ved indgangen, som foretager kontrollen.

Uge 19: Sønderborg: Tirsdag fra kl. 9.00-18.00

Uge 20: Sønderborg: Tirsdag og torsdag fra kl. 9.00-18.00
Gråsten og Nordborg* Torsdag fra kl. 9.00-18.00 * Nordborg holder åbent frem til kl. 17, så længe der er krav om coronapas/negativ test. Biblioteket foretager kontrol ved indgangen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce