Annonce
Kolding

Borgmester-ønske om ny vision splitter byrådet

Visionen "Kolding - Vi designer livet" blev til i en lang proces, hvor hundredvis af borgere var involveret. Billedet her er fra en workshop i TreFor Arena, som det hed dengang. Nu har borgmester Jørn Pedersen foreslået at gennemføre en ny borgerinddragende proces for at forny visionen. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard.

Det bliver det nye byråd, der kommer til at forholde sig til, om Koldings vision "Vi designer livet" skal fornyes. Og hvordan.

Annonce

Kolding: Borgmester Jørn Pedersen (V) og Venstre har ikke resten af byrådet bag sig på denne side af valgdagen i ønsket om at sætte et omfattende arbejde i gang for at få revitaliseret Kolding Kommunes vision "Vi designer livet" og måske endda udskifte sloganet med et nyt.

Det viste sig på økonomiudvalgets seneste møde, hvor borgmesteren fremsatte sit forslag. Her søgte han bred opbakning til at bede forvaltningen om at udarbejde et oplæg til en fornyelse af visionen gennem en proces med inddragelse af borgere og erhvervsliv, så køreplanen kunne ligge klar til at blive sat i gang straks, det nye byråd træder til efter nytår år.

Sådan gik det ikke.

- Vi kunne have stemt sagen igennem på et smalt flertal, men det er visionsarbejdet alt for vigtigt til. Derfor blev beslutningen, at det bliver bliver det nye byråd, der selv trykker på startknappen, siger borgmester Jørn Pedersen, som godt kan ærgre sig over, at processen forsinkes.

- Omvendt kan jeg heller ikke leve med, at noget så vigtigt som vores vision ikke er bredt forankret i byrådet. Det her skal vi være enige om, siger borgmesteren.

Designvisionen

Koldings vision "Vi designer livet" blev vedtaget i Kolding Byråd i december 2012.Visonen blev formuleret efter en omfattende proces, hvor borgere og erhvervsliv var inddraget i arbejdet med at finde Koldings autentiske styrker. Brand-eksperten Nikolaj Stagis stod i spidsen for arbejdet.

Borgmester Jørn Pedersen bebudede i juli, at han ønsker designvisionen aktualiseret og revitaliseret. Han udelukkede ikke, at topvsionen "Vi designer livet" skal erstattes med en anden, men mener, at design fortsat skal være det bærende element.

Annonce

For meget

Radikale Jesper Ekjær er blandt modstanderne af at sætte spørgsmålstegn ved "Vi designer livet".

- Og sådan en proces koster jo også rigtig mange ressourcer at gennemføre for slet ikke at tale om, hvad det koster, hvis vi skal til at lave nye logoer med videre.

- Det tager bare rigtig lang tid at få en vision til at forankre sig. Så lad os nu holde fast, siger han, og Enhedslistens Benny Dall er helt enig:

- Borgmesteren har fået en idé om, at visionens tid er forbi. Det, mener jeg, er helt forkert. Vi er jo først lige begyndt, og det er dumt, forkert og spild af penge at begynde at pille ved den nu, mener han.

Heller ikke SF vil kassere "Vi designer livet". Men kommunikationsafdelingen har en opgave, lyder det fra Lis Ravn Ebbesen:

- Sloganet forstås i kommunikationsverdenen, men ikke blandt byens borgere. "Vi" blev valgt for at understrege, det var en fællessag for alle kommunes borgere. Det fælleskab opleves ikke. Jeg møder forsat borgere, der opfatter det som en kontrakt mellem byrådet og designskolen.

I den socialdemokratiske lejr er man sådan set med på at forny og finde en erstatning for "Vi designer livet", som ifølge borgmesterkandidat Christian Haugk har vist sig ikke at være en vision, men "et fremragende værktøj".

- Men vi er først og fremmest optagede af at sikre en evaluering af den vision, vi har, inden vi begynder at forgribe os på den, så vi kan lære af, hvad vi har gjort, før vi gør noget nyt, siger Haugk.

Og så står Dansk Folkeparti af:

- Vi kunne godt have stemt for det oprindelige forslag fra Venstre, men med kravet om evaluering og borgerinddragelse i den del af arbejdet også, bliver det for meget for os. Vi tror ikke, man kan aktivere folk to gange i den her forbindelse, siger viceborgmester Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce