Annonce
Aabenraa

Borgmester: 16 er stadig et flertal

Borgmester Thomas Andresen (V) mener ikke, der er sket noget, der berettiger til, at beslutningen om at flytte Fjordskolen til Kruså skal ændres. Arkivfoto: Claus Thorsted

Hvis de øvrige byrådsmedlemmer står fast, er der stadig flertal for at flytte Fjordskolen til Kruså, og borgmester Thomas Andresen har intet problem med, at det ikke kan blive mindre.

Aabenraa: Jan Riber Jakobsen (K) kan blive tungen på vægtskålen. Med løsgænger Kaare Solhøj Dahle og de to DF'ere Ejler Schütt og Christian G. Lauridsens pludselig modstand mod at flytte Fjordskolen til Kruså, er flertallet bag beslutningen skrumpet ind til det mindst mulige - 16 af de 31 byrådsmedlemmer.

Og fredag skal byrådets enlige konservative medlem mødes med netop Ejler Schütt. Eneste emne på dagsordenen: Fjordskolen.

- I den her sag har jeg taget min beslutning, og den står jeg ved. Men hvis folk inviterer mig til møde, så kommer jeg altid, og jeg er altid villig til at lytte, siger Jan Riber Jakobsen, der derfor ikke vil afvise, at hans holdning kan ændre sig, hvis der kommer noget afgørende frem.

Sådan stemte de

Da beslutningen om at flytte Fjordskolen til Kruså blev truffet på byrådsmødet 26. februar 2016, var der 19, der stemte for. Det var de 13 Venstre-medlemmer, SP's to medlemmer, den konservative Jan Ribe Jakobsen og de tre DF'ere Ejler Schütt, Christian G. Lauridsen og Kaare Solhøj Dahle. Sidstnævnte siden er blevet løsgænger.Imod stemte 12 - nemlig de otte socialdemokrater, Enhedslistens Gert Nordklitgaard, Michael Christensen fra SF og de to DF'ere Jette Julius Kristiansen og Hans Kristian Wollesen. Wollesen er i dag løsgænger.

Ryster på hånden

Borgmester Thomas Andresen (V), der hverken har hørt fra Kaare Solhøj Dahle eller sin viceborgmester i den her sag, har imidlertid svært ved at se, hvad det afgørende nye skulle være.

- Jeg mangler stadig det afgørende argument for, at man ikke skal flytte skolen. Og mener de, de har noget nyt, ville jeg da synes, det var mest rimeligt, at de indkalder dem, der står bag forliget, til et møde, siger Thomas Andresen.

Han synes, at de tre byrådsmedlemmer har haft rigeligt af muligheder undervejs til at komme med deres synspunkter - det er trods alt over et år siden, beslutningen blev truffet.

- Jeg synes, det er underligt, at de begynder at ryste på hånden, når vi nærmer os valgkampen. Vi er så langt med arbejdet, at sidste udkald efter min mening er overskredet, siger borgmesteren.

Annonce

Stadig et flertal

At flertallet nu er skrumpet ind til det mindst muligt, ser han ikke noget problem i:

- Det er stadig et flertal.

Med i det er - ud over Jan Riber Jakobsen - også Slesvigsk Partis to medlemmer, og herfra lyder det fra gruppeformand Erwin Andresen:

- Beslutningen er taget på et oplyst grundlag og ud fra rigtigt mange gode argumenter, så vi skal høre noget helt nyt, før vi flytter os. Og jeg synes ikke umiddelbart, at der er sket noget dér. Men nu må vi jo se, hvad det er, de mener, der skal revurderes, og så må vi tage den derfra, siger Erwin Andresen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce