Annonce
Varde

Borgmester afviser at droppe skolebyggeri

Processen mod en ny Frelloskolen har været i gang længe efterhånden, og børn på Brorsonskolen har blandt andet været inddraget ved, at de skulle bygge deres drømmeskole i Lego. Processen bliver ikke stoppet, selvom økonomien er blevet ringere. Arkivfoto: André Thorup
Annonce

Varde: Adskillige har på Facebook i løbet af fredagen opfordret byrådet til at droppe byggeriet af den nye Frelloskolen for at undgå besparelser på børn, unge og ældre i forbindelse med nyheden om den kraftigt forværrede økonomi i Varde Kommune.

Men det kommer ikke til at ske, og det vil ifølge borgmesteren slet ikke hjælpe på økonomien at gøre det.

- Driftsøkonomien bliver bedre ved at bygge en ny skole, hvis vi kigger fremad. Vi får nogle driftsbesparelser på at drive skole, fordi vi får nye bygninger i stedet for gamle. Jeg tror, det er estimeret, at det bliver mellem fem og syv millioner kroner om året i færre driftsomkostninger, siger han.

Og da det er på driftssiden, at kommunen mangler penge, så mener Erik Buhl (V), at skolebyggeriet dermed hjælper til en bedre økonomi.

Han erkender til gengæld, at det, skolen koster, betyder, at der er andre byggerier på ønskelisten for anlægsbudgettet, som bliver udskudt eller droppet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce