Annonce
Varde

Borgmester: Alle har vist vilje til at tilpasse sig

Forsvaret øger de kommende år øvelsesaktiviteterne i Naturstyrelsens klitplantager i Varde Kommune, hvorfor der som i det nuværende øvelsesterræn skal anlægges kørespor. I alt 119 kilometer.  Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce

Varde: Borgmester Erik Buhl (V) har lige nået at læse overskrifterne til den plan for 119 kilometer køre/tvangsspor, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelsen fremlagde onsdag.

En plan for nye kørespor i Naturstyrelsens plantager langs Vestkysten og som Varde Kommune skal myndighedsbehandle.

- Alle har vist vilje til at tilpasse sig. Som jeg ser det, har man for Forsvarets side prøvet at imødekomme folk mest muligt, siger Erik Buhl.

Annonce

Har oppet sig

Han, der selv intet anede om planerne, før JydskeVestkysten skrev om det første gang i marts 2019, finder, at efter lidt begyndervanskeligheder så har Forsvaret oppet sig og indgået en tættere dialog med både de lokale og de mange sommerhusgrundejerforeninger.

- Det ville være rarest, hvis vi kunne være fri. Men det er også vigtigt at sige, at de ikke skal bruges hver dag, siger Erik Buhl og henviser, at klitplantagerne kun må anvendes til øvelser i enten 28 eller 75 dage om året - alt efter område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce