Annonce
Nordtyskland

Borgmester arbejder for at få Ikea til Flensborg

Flensborg Kommune er allerede i kontakt med virksomheder, der kunne være interesserede i at rykke ind i den ledige bygning på gågaden, oplyser overborgmester Simone Lange.
Når Karstadt på Flensborgs gågade lukker, må bygningen for alt i verden ikke få lov at stå tom i lang. Overborgmester Simone Lange er blandt andet i kontakt med Ikea.
Annonce

FLENSBORG: Den kommende lukning af Karstadt, tomme butikker og boliger giver Flensborg og ikke mindst overborgmester Simone Langenogle gevaldige udfordringer. Men hun vil arbejde for sagen:

- Vi er parate til at gå de gældende vedtægter omkring Altstadt og midtbyen efter i sømmene for at få svar på, om der er mulighed for lempelser. Derfor ser jeg spændt på workshoppen med de involverede aktører i slutningen af august. Målet nu er at se fremad.

Et væsentligt punkt for at gøre gågaden mere attraktiv skal ifølge Simone Lange være ansættelsen af den meget omtalte midtby-manager. Det gælder for eksempel kampen mod tomme butikker.

Annonce

Er optimist

- En eventuel midtbymanager skal tage sig af de fire afsnit Rote Straße, Holm, Große Straße og og Norderstraße, som tilsammen udgør Flensborgs mangfoldighed, siger Simone Lange.

Vedkommende skal bidrage med forslag til udviklingen og være bindeled mellem forvaltning, IHK, handelsstandsforeninger og ikke mindst turistorganisationen TAFF.

Overborgmesteren virker optimistisk, når det drejer sig om Karstadt og de i alt cirka 20.000 kvadratmeter, hvoraf alene de 10.000 er butiksområde.

- Der er kommet mange ideer til Karstadt fra både borgere og potentielle, nye lejere. Vi skal undgå, at lokalerne står tomme i lang tid, også hvis det kun er en overgangsløsning i første omgang, siger Simone Lange.

- Da det drejer sig om et samlet, stort areal, formoder jeg, at det ender med at blive delt op. Men hvis nogen dukker op og er klar til at overtage det hele, skal de være hjerteligt velkommen, siger Simone Lange.


Der er kommet mange ideer til Karstadt fra både borgere og potentielle, nye lejere. Vi skal undgå, at lokalerne står tomme i lang tid.

Simone Lange., overborgmester.


- Vi hører igen og igen bemærkningen om at gå i dialog med Ikea. Man bør holde fast i ideen med et møbelhus i midtbyen, for når Carstens i Nørregade lukker, så er der ingen møbelhuse i midtbyen. Derfor er det en rigtig spændende ide. Måske skal vi bare få den helt rigtige overbevist om, at det kan være en fremtidsmodel, siger Simone Lange.

- Man kunne forestille sig en kombination, hvor man ser og udvælger varen og enten henter det et andet sted eller får det leveret, siger overborgmesteren, som oplyser, at kommunen allerede har taget kontakt til Ikea.

Annonce

Dyr nedrivning

- Vi tænker i alle retninger, men vil også give os tid til de nødvendige møder, siger hun.

En mulig nedrivning af bygningen sætter Lange spørgsmålstegn ved, ikke mindst fordi ejendommen ikke ejes af kommunen og dermed vil det blive dyrt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce