Annonce
Varde

Borgmester arbejder hjemmefra for at undgå smitte

Borgmester Erik Buhl foran rådhuset for cirka et halvt år siden, da han fortalte om sin sygdom til JydskeVestkysten. Den kommende tid vil han som udgangspunkt ikke være på rådhuset. Han arbejder hjemme for at undgå at blive smttet. Arkivfoto: André Thorup
Borgmester Erik Buhl (V) tager coronavirussen alvorligt og vil derfor så vidt muligt arbejde hjemmefra de næste 14 dage. Det spiller en rolle, at han stadig er i behandling med binyrebarkhormon, hvilket gør ham ekstra udsat, hvis han bliver smittet.

Skovlund: Borgmesterkontoret er flyttet fra Varde til Skovlund de næste par uger. Så vidt muligt arbejder borgmester Erik Buhl (V) hjemmefra.

For cirka et år siden blev han nemlig udskrevet fra hospitalet med diagnosen sarkoidose. Siden har han været i behandling med binyrebarkhormon, og det gør, at hans immunsystem ikke er så stærkt længere.

- Det betyder, at jeg er i risikozonen, siger han.

Han understreger, at virussen ikke er så farlig for ham som for eksempel for mange kræftramte, og han føler på ingen måde, at hans liv er i fare. Men alligevel vil han gerne tage sine forholdsregler.

Erik Buhl og sygdommen

  • 27. februar 2019 blev Erik Buhl akut hentet i ambulance og kørt på sygehus.
  • 10 dage senere blev han diagnosticeret med sarkoidose. Det er en relativ sjældent sygdom i immunsystemet, der kan give betændelsestilstand i mange organer.
  • Under indlæggelsen blev borgmesterposten kortvarigt varetaget af viceborgmester Anders Linde (V), men Erik Buhl var hurtigt tilbage på kontoret. Han skar dog ned på sin arbejdsuge i nogle måneder.

Mange aflysninger

Allerede i sidste uge begyndte Erik Buhl at melde afbud til arrangementer med mange mennesker. Nu er det langt flere ting, som han har aflyst. Eksempelvis kommer han ikke ud til krondiamantpar og til folk, der fylder 100 år, i den næste tid.

Han tager dog til økonomiudvalgsmøde på onsdag, hvor politikerne skal diskutere, hvad kommunen skal gøre under coronakrisen. Her er det besluttet, at der vil være to meter mellem alle stole.

Annonce

Ikke i isolation

Han fortæller, at han har søgt råd og vejledning i sundhedsvæsnet om, hvordan han skal forholde sig til coronasmitten. Han har spurgt til, om han skulle isolere sig selv fuldstændig, men er blevet rådgivet om, at det ikke er nødvendigt.

- At man selv er i behandling gør selvfølgelig, at man er særlig opmærksom i den her situation, siger han.

Han fortæller, at siden han blev udskrevet, har han skullet kontakte sundhedsvæsnet med det samme, hvis hans temperatur kommer op på 38,5 grader. Grundlæggende er det på samme måde, han skal forholde sig under coronakrisen.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Varde

Stig hænger plakater op, selv om han og Conny måtte have krisehjælp: Derfor bakker hustruen op om genvalg

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce