Annonce
Billund

Borgmester blev stemt ned: Det Flyvende Teater får nej til økonomisk støtte fra kommunen

Giuseppe Bonitafi og Linda Sugathagy driver sammen Det Flyvende Teater, der hører hjemme i Billund Centret. De havde håbet på økonomisk støtte fra Billund Kommunes eventpulje, men det har et flertal blandt politikerne sagt nej til. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Et flertal i økonomiudvalget har afvist at give Det Flyvende Teater støtte fra kommunens eventpulje. Det ærgrer borgmesteren, der for en sjælden gangs skyld måtte se sig stemt ned.

Billund: Trods masser af rosende ord er tommelfingeren blevet vendt nedad over for Det Flyvende Teater i forhold til økonomisk støtte fra Billund Kommune. Et flertal i økonomiudvalget bestående af Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti valgte at afvise et forslag om at give 150.000 kroner i støtte fra den kommunale eventpulje til Det Flyvende Teater, mens Venstre og Dansk Folkeparti gerne havde givet støtten.

Det Flyvende Teater er en kunstnerisk teatergruppe, der kommer fra Holstebro, men nu har slået sig ned i Billund med lokaler i Billund Centret. I løbet af i år bliver der arbejdet med to forestillinger, der begge relaterer sig til Billund: Forestillingen Super Ole er en hyldest til Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen, mens forestillingen Lav Højde/Høj Højde er to projekter, der samarbejder med en række lokale aktører og har til formål at promovere Billund.

Venstre ærgrer sig over nej

Venstre havde gerne set, at teatret fik en økonomisk støtte.

- Vi har tidligere snakket om, at vi i Billund Kommune mangler noget mere kultur for at trække tilflyttere og andre ting til Billund. Jeg synes, at Det Flyvende Teater er et projekt, som dækker mange af de ting, vi efterlyser, siger borgmester Ib Kristensen (V), som for en sjælden gangs skyld måtte se sig stemt ned.

Det Flyvende Teater

  • Det Flyvende Teater bliver drevet af parret Giuseppe Bonitafi og Linda Sugataghy.
  • De har i omkring 10 år været en del af miljøet omkring Odin Teatret i Holstebro, men de har ny slået sig ned i Billund. De bor på Kløvervej, mens kommunen har stillet et lokale i Billund Centret til rådighed.
  • Det Flyvende Teater kommer med sin første forestilling med lokale samarbejdspartnere i juni.

- Projektet inddrager både børn og Skole-OL og meget andet, vi har snakket om, så jeg synes, det er ærgerligt, at det er blevet skudt ned, siger borgmesteren.

Annonce

K: Ansøgningen er landet forkert

Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti sidder tilsammen på fire ud af økonomiudvalgets syv pladser, og de to partier var enige om, at ansøgningen ikke skulle imødekommes.

- Jeg synes, forslaget er rigtigt fint. Vi er meget varme på kultur, især kultur for børn, men ansøgningen er fejlplaceret. Den hører ikke til hos eventpuljen, men hos unge- og kulturudvalget, siger Lars Hansen (K).

Så hermed en opfordring til Det Flyvende Teater om at søge igen?

- Ja, og en opfordring til forvaltningen om at putte tingene ind i de rigtige kasser.

Heller ikke Socialdemokratiet kunne støtte forslaget.

- Vi vil selvfølgelig gerne have noget kultur ind, men det her er så en af de ting, vi har fravalgt, siger Kurt Jensen (S), som ikke ønsker at komme nærmere ind på partiets bevæggrund for at stemme imod.


Vi er meget varme på kultur, især kultur for børn, men ansøgningen er fejlplaceret.

Lars Hansen (K)


Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce