Annonce
Sønderborg

Borgmester-drømme kan betyde farvel til Borgen for Trane Nørby

Ellen Trane Nørby (V) går efter borgmesterposten i Sønderborg, og måske er det et - i hvert fald midlertidigt - farvel til Folketinget uanset om det ender med en borgmesterpost eller ej. Foto:Timo Battefeld
Folketingsmedlem og kommende borgmesterkandidat for Venstre i Sønderborg, Ellen Trane Nørby, vinker farvel til Christiansborg, hvis hun vinder kommunalvalget i 2021. Men måske er det under alle omstændigheder et farvel til landspolitik.
Annonce

- Hvis jeg bliver borgmester i Sønderborg, så er det et farvel til Folketinget 31. december 2021.

Så klart udtrykker Ellen Trane Nørby et scenarie, hvor hun som Venstres borgmesterkandidat vinder kommunalvalget i 2021 og skubber socialdemokraten Erik Lauritzen ud af rådhuset midt i den store sønderjyske by og kommune.

Meldingen kom på et pressemøde på Hotel Sønderborg Strand dagen efter, at JydskeVestkysten tirsdag kunne fortælle, at Ellen Trane Nørbys ambitioner nu er at blive borgmester i Sønderborg. Flere journalister forsøgte på flere måder, at få Ellen Trane Nørby til at svare på, om det under alle omstændigheder nu er et farvel til landspolitik.

- Jeg er grundlæggende modstander af dobbeltmandater, og jeg er meget bevidst om, at hvis jeg bliver valgt til Sønderborg Byråd, så vil jeg lægge min energi der, og det vil have konsekvenser for, hvad jeg så har tid eller ikke tid til at lave ved siden af, siger Ellen Trane Nørby.


Jeg er grundlæggende modstander af dobbeltmandater, og jeg er meget bevidst om, at hvis jeg bliver valgt til Sønderborg Byråd, så vil jeg lægge min energi der, og det vil have konsekvenser for, hvad jeg så har tid eller ikke tid til at lave ved siden af.

Ellen Trane Nørby (V), kommende borgmesterkandidat


Annonce

Kører efter plan A

- Men fortsætter du i Folketinget, hvis du ikke bliver borgmester?

- Jeg bruger ikke masse fokus på en plan B. Det siger sig selv, at hvis jeg bliver borgmester - og det er det, jeg arbejder på - så kan jeg ikke sidde i Folketinget. Jeg mener, mine kræfter nu - efter at have pendlet i snart 16 år - kan bruges bedre på at udvikle Sønderborg fra Sønderborg, siger hun.

Ellen Trane Nørby bor i Sønderborg og har to mindre børn, hun er tidligere undervisningsminister og sundhedsminister. Den tidligere spidskandidat for Venstre, Peter Hansen, meddelte kort efter kommunalvalget i 2017 og nederlaget, at han ikke ville fortsætte som partiets borgmesterkandidat.

Venstre har syv af 31 mandater i Sønderborg Byråd.

Ellen Trane Nørby under pressemødet onsdag. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce