Annonce
Kolding

Borgmester efter afgørelse i klagenævn: I værste fald må kæmpestort PFA-højhusbyggeri laves om

De første af PFA's tårne på Fjordbrynet ved Skamlingsvejen er bygget helt færdige. Nu skal kommunen i gang med at finde ud af, hvad der skal ske med etape 2. Foto: Sys Andersem 
Efter at Planklagenævnet har kendt Kolding Kommunes lokalplan for fire PFA-højhuse ved Skamlingvejen ugyldig på grund af mangelfuld miljøvurdering af støj, kan der i værste fald ske det, at etape to af projektet ikke kan gennemføres som planlagt, erkender borgmester. Han er "brandærgerlig" over sagen.

Kolding: - Jo, det er rigtigt nok, at den yderste konsekvens kan blive, at etape to af PFA's byggeri ved Skamlingvejen ikke kan gennemføres, som det er planlagt. Lige nu er det en teoretisk mulighed.

Sådan siger borgmester Jørn Pedersen (V), efter at Planklagenævnet efter to års sagsbehandlingstid på en borgerklage over kommunens lokalplanlægning for PFA-byggeriet ved Skamlingvejen med i alt fire højhuse i 15 etager og 208 boliger nu er nået frem til, at lokalplanen er ugyldig på grund af en "væsentlig retlig mangel" i form af en miljøvurdering af projektets udfordringer med støj.

Derfor er det nu den forrige lokalplan, der gælder for området igen - og den rummer ikke mulighed for, at PFA's yderligere to planlagte højhuse kan opføres.

Annonce

Så nu skal Kolding Kommune afklare, om der skal laves en helt ny lokalplan én gang til i forventning om, at den kan godkendes. Om der kan gives dispensationer fra den forrige lokalplan - som altså er den, der nu gælder igen - i et omfang, som kan sikre byggeriet som planlagt. Eller om PFA må til at lave sit projekt helt om, hvad angår etape to.


Det er fair nok, at vi har et klagesystem, hvor høj som lav kan klage. Men så må det også gå hurtigere med at behandle klagerne.

Jørn Pedersen (V), borgmester


- Jeg er ikke så bekymret, men det skal jo bringes i orden. Og jeg er brandærgerlig over, at Planklagenævnets afgørelse kommer så lang tid efter, at der er indgivet en klage, som ikke har opsættende virkning. Det er fair nok, at vi har et klagesystem, hvor høj som lav kan klage. Men så må det også gå hurtigere med at behandle klagerne, mener Jørn Pedersen.

Bar mark

I by- og udviklingsforvaltningen siger planchef Jan Krarup Laursen, at han er overrasket over Planklagenævnets afgørelse.

- For nævnet tager udgangspunkt i, at lokalplanområdet er en bar mark og et grønt skovområde, mens vi jo mener, at det er et eksisterende byområde, og at der er tale om byfortætning - og så er reglerne overholdt, siger Jan Krarup Laursen.

Han forudser, at der nu skal laves en masse skrivebordsarbejde for at få et lovligt plangrundlag på plads for PFA's byggeri.

- De to højhuse, der står der nu, de er jo opført og har fået byggetilladelse, mens den nu ophævede lokalplan var gyldig, så dem er der ingen problemer med.

- Men nu skal vi have kigget ind i, om vi skal til at lave en helt ny lokalplan for de sidste to højhuse, eller om vi kan klare det med dispensationer til den forrige lokalplan, som nu er den, der gælder igen. Og vi skal selvfølgelig i dialog med PFA for at høre, hvad de vil, oplyser planchefen.

Den forrige lokalplan, som nu gælder igen, blev lavet til et projekt, som Hoffmann Ejendomme havde i tankerne, indtil de solgte grunden til PFA. Hoffmann-projektet bestod af seks slanke højhuse, som var bygget sammen to og to - også i 15 etager.

PFA har ingen kommentarer til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce