Annonce
Aabenraa

Borgmester er imponeret over kommunens medarbejdere

Alle steder, hvor det kan lade sig gøre, fortsætter arbejdet i kommunens forvaltninger, understreger borgmester Thomas Andresen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Partierne fik orientering om Aabenraa Kommunes håndtering af coronaepidemien. Borgmester glæder sig over, at kommunens kriseberedskab fungerer.

AABENRAA: Der var nogle ekstra politikere med om bordet, da kommunens økonomiudvalg i denne uge trådte sammen. Borgmester Thomas Andresen (V) benyttede nemlig lejligheden til at orientere alle byrådets partier om, hvordan kommunen takler coronakrisen, og hvilke udfordringer den står overfor i kølvandet på epidemien.

Derfor var Enhedslisten og SF, som ikke har plads i økonomiudvalget, inviteret med til mødet.

Her kunne Thomas Andresen fortælle, at kommunens kriseberedskab fungerer, som det skal.

- Vi har testet nogle scenarier tidligere - blandt andet hvad vi gør, hvis vores IT pludselig går ned. Selv om dette er en anden krise, kan vi godt bruge noget alligevel i denne situation. Alle vores medarbejdere agerer meget professionelt, understreger han, og glæder sig over, at alle afdelinger fungerer, selv om der er udfordringer.

- Vi har nogle kritiske områder - på grund af sygemeldinger, fortæller borgmesteren.

Blandt andet derfor er kommunen begyndt på sociale medier at efterlyse folk med en sundhedsfaglig uddannelse, som kan træde til.

Annonce

Afstand mellem politikere

Mødet i økonomiudvalget var rykket ind i byrådssalen, for at politikene kunne sidde med stor afstand mellem sig og dermed begrænse smitterisikoen.

Der arbejdes hjemmefra

Der er rigtigt mange af de ansatte på rådhuset, som arbejder hjemmefra i øjeblikket, og det betyder, at mange områder kører videre, som de plejer.

- Vi behandler fortsat byggesager. Det kan medarbejderne gøre hjemmefra. Vi kan også finde tegninger til ejendomsmæglerne, og vi betaler alle vores fakturaer. Vores egne byggesager kører videre, og det samme gør reparation af veje og den slags.

- Vi prøver at holde så meget i gang som muligt, men vi kan for eksempel ikke starte nye, store byggesager op nu, understreger borgmesteren.

Kommunen får en del henvendelser fra borgere, der har problemer i forbindelse med de restriktioner, der er indført for at begrænse coronasmitten.

- Vi har udfordringer, som vi ikke plejer at stå med - for eksempel, når en landmand ringer, fordi han ikke kan komme ned til sine marker på den tyske side af grænsen. Men mange ting kan borgerne få svar på inde på vores corona-hjemmeside, understreger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce