Annonce
Esbjerg

Borgmester: Følelser skal ikke afgøre projekter

Byrådet har det overordnede ansvar for at sikre erhvervslivets og herunder havnens virksomheders rammebetingelser, men har samtidigt ansvar for at sikre byens udvikling - herunder attraktive boligmuligheder, siger borgmesteren til kritikken 3F Transport-formanden. Arkivfoto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Det er facts og ikke følelser og fornemmelser, der skal afgøre, om der bliver mulighed for boliger på Dokken, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til kritikken fra 3F Transport-formanden.

Esbjerg: Intet er støbt i beton, og det er altid fornuftigt med jævne mellemrum at se på, om omstændigheder har ændret sig.

Det siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i et skriftligt svar til JydskeVestkysten på de stærkt kritiske udtalelser, som 3F Transport Esbjergs formand, Jakob Lykke, kommer med i forbindelse med de igangværende sonderinger af muligheden for boligbyggeri på Dokhavnen. Jakob Lykke mener for det første, at borgmesteren gambler med havnen og dens arbejdspladser ved overhovedet at lade sagen undersøge, for det andet stiller han spørgsmål ved borgmesterens motiver.

- Byrådet har det overordnede ansvar for at sikre erhvervslivets og herunder havnens virksomheders rammebetingelser, men har samtidigt ansvar for at sikre byens udvikling - herunder attraktive boligmuligheder. Samtidig mener jeg helt generelt, at vi som kommune skal gå i dialog med virksomheder og organisationer, der kommer og præsenterer idéer - for eksempel til udvidelse eller etablering af virksomheder eller boligprojekter - og undersøge mulighederne, så man så vidt muligt kan afvise eller imødekomme på et sagligt grundlag og ikke kun på fornemmelser og følelser for det enkelte projekt, skriver Jesper Frost Rasmussen.

Jeg kan ikke forestille mig, at nogen vil overveje boliger, hvis der er tvivl om virksomhedernes udviklingsmuligheder.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V)

Udvikling kontra beton

Borgmesteren understreger endnu engang, at en klar forudsætning for eventuelle boliger på Dokken vil være, at virksomhederne ikke kommer i klemme nu eller i fremtiden:

- Som det blev sagt meget klart på mødet (havnemødet hos Semco Maritime mandag eftermiddag, red.) er forudsætningen for overhovedet at kunne få lov fra Erhvervsstyrelsen til at igangsætte en proces, hvor der undersøges for boligmuligheder, at det kan dokumenteres, at virksomhederne ikke bliver påvirket - hverken med deres nuværende aktiviteter eller de fremtidsplaner, de måtte have. Og jeg kan ikke forestille mig, at nogen vil overveje boliger, hvis der er tvivl om virksomhedernes udviklingsmuligheder, understreger Frost Rasmussen. Borgmesteren siger specifikt om projektet på Dokken, at Pedersens Gruppen og dennes rådgivere er blevet bedt om at levere en række analyser på baggrund af det nye projekt, hvilket vil være grundlaget for overhovedet at igangsætte den kommunale del af undersøgelserne:

- Det er altid fornuftigt med jævne mellemrum at se på, om den teknologiske udvikling og havnens udvikling giver anledning til, at konklusionen er anderledes end tidligere. Der er jo ikke noget, der er støbt i beton.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Hotel lever takket være opbakning: Men borgere taber penge, fordi folkeejet anpartsselskab er sendt til tvangsopløsning

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten – Det Danske Madhus forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Esbjerg

Kampen mod migræne: Sydvestjysk Sygehus modtager millioner til international forskning i behandling af hovedpine

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Foreninger retter skarp kritik mod politikeres pengestrøm til to fodboldklubber: - Hvis de beder om penge, så får de dem bare

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Livsstil

Du kan opleve DM i Kolding: Her skal klatrene kæmpe om medaljer uden sikkerhedsnet

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Sønderborg

Voldsomt vejr vinder over færgerne: Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Annonce