Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester fik ét af to genåbnings-ønsker opfyldt

Borgmester Hans Østergaard (V) havde håbet på en genåbing af grænserne, men fik sit ønske om at der igen kommer gang i skolerne opfyldt. Onsdag efter påske kan eleverne i 0.-5. klasse og børn i daginstitution vende tilbage. Arkivfoto
Hans Østergaard krydsede mandag eftermiddag fingre for, at statsministeren ville se på en genåbning af grænserne. Det kommer ikke til at ske, til gengæld bliver hans andet ønske opfyldt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Statsministerens forsigtige genåbningsplan, som blev præsenteret på et pressemøde mandag aften, opfylder en af borgmester Hans Østergaards to forhåbninger.

Mandag eftermiddag udtrykte han på dagbladets netavis et ønske om at statsministeren ville genåbne grænserne, så de tyske turister igen kan komme til Vestjylland.

- I vores område lider vores detailhandel og turisme i den grad af, at de tyske turister ikke kan komme og holde deres ferie her. Som jeg forstod det, var der ikke et sundhedsmæssig belæg for at holde grænserne lukket. Jeg har indtryk af, at folk er gode til at overholde myndighedernes retningslinjer om at holde afstand, og det vil jeg mene, de gør, uanset og de er hjemme eller i sommerhus, lød det fra Hans Østergaard forud for statsministerens pressemøde.

Annonce

Balancegang

Men det bliver der ikke noget af. Landets grænser forbliver foreløbigt lukkede, fastslog statsministeren.

Til gengæld bliver daginstitutioner og skoler for de yngste elever nu genåbnet onsdag efter påske - med en stribe særlige retningslinjer.

Og det opfylder borgmesterens andet ønske for genåbningen.

- Der er ingen tvivl om, at mange børn og unge mennesker lider af at være buret inde uden deres skolekammerater - og fritidsinteresser. Derfor håber jeg på, at skolerne lige så stille kan begynde at genåbne efter påske, lød det fra Østergaard mandag eftermiddag.

Borgmesteren er helt med på, at der er brug for en forsigtig genåbning, men:

- Jeg tror, vi alle kan forstå, at det er afgørende at landet ikke bliver genåbnet for tidligt. Men der er brug for, at vi får dele af samfundet til at køre igen, der hvor det er forsvarligt, sagde borgmester Hans Østergaard mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce